Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Het optreden van Ajax in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht wordt door de pers hard beoordeeld. ‘Ajax slaat modderfiguur’, vinden de GPD-bladen. De Volkskrant benadert de wedstrijd vanuit een ander perspectief. ‘Geïnspireerd Dordrecht laat ten onder tegen Ajax’, luidt de kop.

De Telegraaf haalt vooral het aspect naar voren dat Ajax niet leert van eerdere bekerontmoetingen. Dat vorig seizoen werd verloren van Volendam en dat het dit jaar al lastig ging tegen AGOVV had een waarschuwing moeten zijn, vond de verslaggever van dienst. Ook kreeg de scheidsrechter er van langs. ‘De ‘Schapenkoppen’, die de hele wedstrijd een-tegen-een speelden, werden geholpen door scheidsrechter Liesveld die minstens net zo slecht was als de Ajacieden.’

AD Sportwereld roemde vooral Urby Emanuelson. De kop ‘Emanuelson redt Ajax’, opent het sportkatern, refererend aan de twee goals van de Ajacied. De krant had medelijden met Dordrecht. ‘Voor Dordrecht was het triest. Ze speelden hartstochtelijk en verdienden meer..’

Ook De Volkskrant koos voor de insteek vanuit het Dordtse perspectief. ‘Op het veld toonde Dordrecht zich van zijn beste kant door Ajax verscheidene keren in verlegenheid te brengen met goed combinatiespel.’ Ook belicht de krant het feit dat trainer Martin Jol aanvankelijk Luis Suarez niet wilde inzetten, maar daartoe toch besloot. ‘Want aan de vooravond van de Klassieker tegen Feyenoord zat hij niet te wachten op een wedstrijd die langer dan 90 minuten zou duren’, veronderstelde de journalist.

De GPD-bladen waaronder Het Noordhollands Dagblad had een duidelijke mening. ‘Ajax slaat een modderfiguur’, luidde de kop boven het artikel. ‘Het thuispubliek moet elkaar van ongeloof soms in de armen hebben geknepen: was dit echt een treffen tussen de nummer vier van de eerste divisie en de uitdager van de landstitel uit Amsterdam? De rolverdeling van David en Goliath leek regelmatig omgekeerd’, concludeerde de krant.