Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax boekte zondag op de valreep een zwaarbevochten 1-0 overwinning op bezoek bij ADO Den Haag. Vanwege het paasweekeinde vullen de verslagen van ADO – Ajax de sportkolommen op dinsdag.

‘Ajax door oog van de naald bij ADO’, is de kop die op de website van de Amsterdamse avondkrant Het Parool valt te lezen. In het verslag van het ANP trekt de bizarre zondagmiddag die Ajax in de hofstad beleefde nog eens voorbij.

Ook De Telegraaf kopt op de cover van Telesport dat Ajax goed wegkwam in Den Haag. ‘Met de schrik vrij’, staat in grote letters over de foto waarbij ADO-keeper Barry Ditewig Demy de Zeeuw bij zijn hoofd pakt en daarvoor een rode kaart kreeg. De ochtendkrant is verrast dat Ajax bijna punten morste in Den Haag. ,,Het werd eenvoudig voor onmogelijk gehouden, maar gebeurde bijna toch in de tweede van de laatste zes ‘makkies’ van het seizoen. In de race om het kampioenschap met FC Twente schoof Ajax eerst FC Groningen vrij eenvoudig opzij, maar kroop het door het oog van de naald tegen ADO Den Haag. In het Forepark reeg het aantal incidenten zich aaneen en leek Ajax twee punten te verspelen. Maar op het moment dat slapstickgehalte maximaal was, schoot verdediger Toby Alderweireld Ajax in de 93e minuut met een geweldig diagonaal schot naar een 1-0 overwinning.”

Ook de Volkskrant schrijft over het kranige verweer van ADO dat de thuisploeg nog bijna punten opleverde tegen Ajax. ,,De ploeg van Martin Jol die doorgaans makkelijk scoort, werd fel maar over het algemeen ook fair geattaqueerd door het anarchistische gezelschap groen-gele boefjes dat nu tijdelijk onder toezicht staat Maruice Steijn”, schrijft de verslaggever. ,,De plaatsvervanger van de deze week ‘in de luwte geplaatst’ Raymond Atteveld had ADO van vuur en venijn voorzien, een cocktail die als toverdrank bleek te werken.”

Het AD sluit zich bij de overige kranten aan door eveneens een foto van het duel tussen De Zeeuw en Ditewig te plaatsen. Ook de kop is aan de Ajacied gewijd. ‘De Zeeuw wint op punten’, staat er boven het verslag in Sportwereld. ,,Van alle Ajacieden is De Zeeuw de enige veldspeler die de weg naar een landstitel in al zijn facetten meemaakte. Bij het AZ van Louis van Gaal leerde de middenvelder dat je niet altijd fraai en verantwoord hoeft te winnen. In het zicht van een kampioenschap wordt meer gevraagd dan voetbal alleen. Voor Ajax-coach Martin Jol is De Zeeuw daarom de ideale soldaat om richting front te sturen.”

Tekst en foto: Ajax.nl