Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax heeft zondagmiddag een nipte zege (1-0) geboekt op de huidige landskampioen AZ. Een dag na de overwinning staan de kranten vol met artikelen over het eerste thuisduel van Ajax in 2010.

In Sportwereld, het sportkatern van het AD, valt te lezen dat het elftal van Martin Jol na rust feller begon te spelen. ,,In de eerste thuiswedstrijd van 2010 was Luis Suarez gisteren meteen weer belangrijk voor Ajax. Na 63 minuten leverde hij de assist waaruit Gregory van der Wiel de enige treffer van de middag maakte. Het doelpunt betekende een bevrijding voor Ajax, dat voor rust met een flink vertimmerd elftal de mindere was van een agressief spelend AZ. (..) Vermeer keepte een sterke partij en zag dat na de pauze meer Ajacieden zich optrokken aan zijn vastberadenheid en aan die van Suarez. Doelpuntenmaker Van der Wiel speelde bijvoorbeeld zijn beste tweede helft in maanden. Naast zijn aanvallende inbreng bij de goal, toonde hij ook scherpte in de verdedigende duels die eerder soms ontbrak."

De Volkskrant schrijft dat Ajax creativiteit miste op het middenveld. ,,Mede door de absenties van de gebruikelijke ordebewakers op het middenveld – Demy de Zeeuw (geschorst) en Eyong Enoh (Afrika Cup) – trad Ajax aan met een middenlinie die bestond uit Rasmus Lindgren, Siem de Jong en Ismaïl Aissati. Aan goede wil geen gebrek in deze bezetting, maar inventiviteit en corrigerend vermogen des te meer."

,,AZ wist de over het algemeen betere kansen niet te verzilveren", meldt De Gooi- en Eemlander . ,,Twee keer kraakte de lat boven Kenneth Vermeer, die de kersverse vader Maarten Stekelenburg op het laatste moment moest vervangen. Met zijn beste acties hield de uitblinkende keeper zijn ploeg in de race. (..) Eén aanval, ingeleid door dom balverlies van Moussa Dembélé, maakte een wereld van verschil."

Op de cover van telesport, het sportkatern van De Telegraaf, is een grote foto te zien van een duellerende Van der Wiel en Dembélé. ‘AZ over de knie’, luidt de rood-witte kop. ,,AZ speelde zo ongeveer in de formatie, waarmee de club vorig jaar kampioen werd. We zijn daarom blij met de zege’’, haalde Jol uiteindelijk opgelucht adem. Zo werd het na rust met passie spelende Ajax samen met PSV zelfs de grote winnaar van het weekeinde. FC Twente maakte bij Groningen opnieuw een misstap (0-0), staat nog wel zeven punten voor, maar gaf de Ajacieden hernieuwd geloof in de tweede plaats, die recht geeft op de voorronde van de Champions League.’

Foto: Ajax.nl