Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

In de ochtendkranten veel lof voor de manier waarop Ajax zondag De Graafschap met 0-6 versloeg. Met name de aanval en het middenveld krijgen complimenten.‘Artiesten mogen zich uitleven’, luidt de kop in de Volkskrant. Volgens de krant zorgden middenvelders Gabri en Eyong Enoh ervoor dat de Ajax-aanval kon excelleren. 'Het is bij Ajax eigenlijk heel simpel: zorg ervoor dat balkunstenaars als Sulejmani en Suarez - gesecondeerd door spits Cvitanich en Emanuelson als diepste middenvelder - zoveel mogelijk aan de bal komen. De anderen moeten ervoor zorgen dat dit kwartet lekker kan voetballen én scoren, zoals zondag’.
Een creatieve kop in De Telegraaf: ‘Ajax boert super’. Net als in de Volkskrant worden Gabri en Enoh geprezen. ‘Met Gabri en Enoh kreeg het elftal van Ajax in één klap meer body’. Ook de aanval begint steeds beter te lopen, zag de ochtendkrant. ‘Wat in Gelderland opviel, was dat de Ajax-aanvallers elkaar steeds beter beginnen aan te voelen, waarbij de opdracht om Sulejmani met zoveel mogelijk ballen te voeden, uitstekend werd vervuld’.
Spits benadrukt de knulligheid waarop De Graafschap zich liet aftroeven door Ajax. ‘Al na 14 seconden voetbal op De Vijverberg (..) werd het gisteren duidelijk dat Ajax opnieuw een gemakkelijke middag zou krijgen tegen de Superboeren. (..) De ploeg van Marco van Basten speelde zeker niet onaardig, maar kreeg in de Achterhoek de zege wel op een zilveren dienblaadje aangeboden door de thuisploeg’. De Ajax-aanval maakte volgens de gratis ochtendkrant een prima indruk. ‘Zowaar werden de contouren zichtbaar van een nieuwe Amsterdamse droomaanval’.
AD zag dat de voor dit seizoen aangetrokken Cvitanich en Sulejmani steeds beter beginnen te spelen. ‘Cvitanich is niet groot, maar kan uitstekend koppen. Hoe de nieuwe spits van Ajax dat doet heeft wel iets weg van hoe Hans Gillhaus ze vroeger maakte. Bij Sulejmani was het sinds de thuiswedstrijd tegen Roda JC in september dat hij zo gemakkelijk langs tegenstanders dribbelde’.
Dit artikel wordt later vandaag aangevuld met de berichtgeving uit Het Parool.