Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De Europese uitschakeling van Ajax wordt vrijdagochtend uitgelicht in de kranten. De landelijke dagbladen zijn het er over eens dat Ajax, ondanks de Europese uitschakeling, de Europa League met opgeheven hoofd kan verlaten na de 0-0 in Turijn.

‘Maatje te klein’, is de kop boven het wedstrijdverhaal in telesport, de sportbijlage van De Telegraaf. ,,Ajax heeft Turijn met opgeheven hoofd verlaten. Met dank aan Juventus, dat in het Stadio Olimpico teerde op het goede resultaat uit de uitwedstrijd (1-2) en met de handrem op leek te spelen (0-0). (..) Dat de Amsterdammers voor een schier onmogelijke opgave stonden om te zegevieren én minimaal twee keer te scoren, bewezen de statistieken. Sinds 1974 werd er nooit meer van Juventus gewonnen.”

de Volkskrant schrijft dat Ajax tot in de laatste seconden alles gaf wat het had. ,,(..) winstpunten leverde dat niet op, wel de overtuiging dat de ploeg zich onder moeilijke omstandigheden uitstekend had verweerd tegen een opponent die meer klasse, routine en vooral raffinement herbergde. (..) Het moet gezegd, Ajax toonde lef. Het team probeerde met Sulejmani als linkerspits en de jonge Deen Christian Eriksen meteen daarachter, de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar Amsterdams branie stuitte al bij aanvang van de wedstrijd op de gerijpte klasse van de nummer 4 van de Italiaanse Serie A.”

,,Juventus controleerde de wedstrijd eenvoudig”, valt te lezen in de GPD-bladen, waartoe ook de Amsterdamse avondkrant Het Parool behoort. In het verslag wordt het bestrijden van Ajax’ vleugelverdediger Van der Wiel uitgelicht. ,,Met het vastzetten van Gregory van der Wiel maakten de Italianen het zich gemakkelijker dan een week geleden. De rechtsback had in de door Ajax met 2-1 verloren wedstrijd in Amsterdam geen directe tegenstander en met name in offensieve zin speelde hij sterk. Gisteravond werden zijn rushes in de kiem gesmoord. (..) De Europese eliminatie zorgt er wel voor dat Ajax alle aandacht kan richten op de eredivisie. Ex-AZ’er Demy de Zeeuw plukte daar al eens de vruchten van (..) Ajax kan zich nu zonder Europees overwerk richten op een inhaalslag in de resterende tien wedstrijden in Nederland én het nationale bekertoernooi. Net zoals PSV en Twente overigens, die de zestiende ronde van de Europa League ook niet overleefden.”

Het AD constateert dat Ajax voor de elfde keer in twaalf jaar in februari is uitgeschakeld in Europa. Ook heeft AD Sportwereld oog voor de jonge leeftijd waarmee het elftal van Martin Jol het Olympisch Stadion van Turijn betrad. ,,Gisteravond werd zijn elftal met Christian Eriksen in de basis opnieuw jonger. Met Alderweireld (20), De Jong (21), Sulejmani (21), Van der Wiel (22) en Eriksen (18) stond er piepjong spul tegenover de gelouterde profs van Juventus. Niet alleen ervaring gaf de doorslag, ook de kwaliteit en fysieke kracht telden flink mee. (..) Het grootste compliment voor Ajax was dat het onder alle omstandigheden bij de les bleef en zich niet voor gek liet zetten. Juventus kreeg geen moment de kans om de show te stelen. Maar voor Italianen telt ook alleen het resultaat.”

Foto: Ajax.nl