Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax plaatste zich woensdagavond na de 2-1 zege op Dinamo Kiev, na vijf jaar weer voor de Champions League. Dat leidde tot grote vreugde in de Amsterdam ArenA. ‘Feest in Amsterdam’ en ‘Ajax kan demonen verdrijven’, waren twee van de koppen in de landelijke dagbladen. Wat de kranten verder schreven, lees je in het volgende overzicht.

Trouw heeft het in de kop boven het Ajax-artikel over demonen. In het artikel gaat de verslaggever daar verder op in: ,,Op curieuze, maar daarom niet minder bejubelde wijze wist Ajax gisteren dan toch de demonen uit het verleden te verdrijven, al hadden ze zich in de Arena opnieuw zichtbaar willen laten gelden. De lang gesloten poort naar de Champions League opende zich plotseling op een avond, waarop het de al jaren gekwelde recordkampioen van Nederland eens danig meezat."

de Volkskrant steekt de loftrompet over Maarten Stekelenburg. ‘Met dank aan doelman Stekelenburg’, kopt de krant deze donderdag. ,,De enige Ajacied in het groen, doelman Stekelenburg, waande zich een paar minuten na half elf teddybeer in knuffelcentrum Amsterdam-Zuidoost. Uitzinnige ploeggenoten bestormden de uitblinker in hun midden, die met een aantal voortreffelijke reddingen had bijgedragen aan een zo diep gekoesterde wens: doordringen tot de groepsfase van de Champions League."

Met 'Feest in Amsterdam' op de voorpagina van het sportkatern Sportwereld opent het AD ook met Ajax. Dat de zenuwen overal in het stadion opspeelden, schrijft het dagblad treffend op. ,,Van meet af aan gierde de spanning gisteren door de Arena. Op de klanken van de hit van De Dijk (‘laat het vanavond gebeuren, laat het vanavond zo zijn’) warmden 50.000 fans zich op voor een avondje schreeuwen, schelden en zenuwpezen… (..) Na rust kreeg Ajax defintief vaste voet aan de grond. Opgezweept door het publiek groeiden achterin Alderweireld en Vertonghen in de duels. Op het middenveld knapten Eyong Enoh en Siem de Jong veel vuil werk op en voorin loerden El Hamdaoui en Suarez op die ene kans om het duel te beslissen."

'Explosie van vreugde', schreeuwt De Telegraaf vanaf de voorpagina van telesport. Over de tweede helft schrijft het ochtendblad: ,,Het hartstochelijk strijdende elftal van Jol had lange tijd niets te vrezen van Kiev, dat meer en meer gefrustreerd raakte, Gusev, Shevchenko en Eremenko in een tijd tijdsbestek van vier minuten geel zag incasseren, en geluk had dat Gusev na wéér een harde overtreding mocht blijven staan. Het bleek uitstel van executie voor de gasten, die afgelopen dertien jaar twaalf keer in de Champions League uitkwamen."

'Ajax verder met dank aan spitsenduo' schrijft NRC Next . ,,Het was zo'n avond voor Ajax waar het moest wachten op een bevlieging van Suarez. De spits, die op het WK in Zuid-Afrika bewees van wereldklasse te zijn, zette de wedstrijd in de 43ste minuut op zijn kop. De Zuid-Amerikaan pikte een afgeslagen vrije bal van Jan Vertonghen handig op, maakte een korte actie in het strafschopgebied en schoot vanuit een moeilijke hoek met links raak. De aanvoerder van Ajax zorgde met zijn belangrijke doelpunt voor de ommekeer."

Tekst en foto: Ajax.nl