Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De dagbladen besteden ruim aandacht aan de nederlaag van Ajax van afgelopen zaterdag tegen Heerenveen. De kans dat Ajax de titel nog pakt, is in de ogen van de kranten danig geslonken.


Het AD kopt: 'Een rustige club zonder succes'. Het ochtendblad vindt dat binnen Ajax alle randvoorwaarden succesvol in de luwte worden gehouden om zodoende het eerste elftal naar de landstitel te stuwen. 'Een vijfde opeenvolgende jaar zonder kampioenschap zal bínnen Ajax hard aankomen. Omdat de club er juist alles aan doet om een klimaat van rust, duidelijkheid en daarmee prestaties voor zichzelf te creëren'. Over de wedstrijd zelf wordt geschreven: 'In het duel met Heerenveen was er qua inzet en beleving niets op Ajax aan te merken. De spelers knokten nu vanaf de aftrap allemaal hartstochtelijk voor de bal en voor elkaar. Ze wonnen in de eerste helft zelfs nog bijna alle vallende ballen ná het duel. Maar wat ditmaal ontbrak was het raffinement om door de compacte Friese stellingen te breken'. Ondanks de nederlaag houdt de krant een slag om de arm over de titelstrijd. 'Toch is de kans groot dat het ook in dit nieuwe klimaat (nog) niet lukt de beste club van Nederland te worden'.
'Ajax gevangen in een vicieuze cirkel', meent de Volkskrant. 'De rode kaart van Vermaelen, de vijfde voor Ajax dit seizoen, leidde de ondergang in. Hij vloerde Beerens, die was vertrokken na een combinatie die je vrijwel nooit ziet bij Ajax, tussen Popov, Sibon en Pranjic. Op de bank volgde druk, warrig ogend, crisisoverleg en uiteindelijk mocht Anita, die de voorkeur had gekregen boven Lindgren, de defensie versterken'.
Trouw vindt 'Ajax te broos om progressie te boeken'. Het ochtendblad vergelijkt de periode van Ajax-coach Marco van Basten met diens tijd bij het Nederlands elftal om af te sluiten met het vermoeden dat het kampioenschap gespeeld is. 'Ver achter het stabiele AZ ligt Ajax op het schema van de voorgaande twee seizoenen, met één punt meer in dit stadium dan in 2008 onder interim-coach Koster en één punt minder dan een jaar daarvóór onder Ten Cate.'