Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De verslagen in de kranten liegen er vrijdagochtend niet om. Een dag na de afstraffing tegen Anderlecht (1-3) vallen er in de ochtendbladen woorden als ‘lapzwansenvoetbal’ te lezen.

Het AD zag donderdagavond in de Amsterdam ArenA ondanks de ontluisterende verliespartij nog een klein lichtpuntje. ,,Het werd in ieder geval geen saaie salonremise”, opent het verslag. ,,Met 3-1 liefst verloor Ajax van Anderlecht en dat was een van de grootste thuisnederlagen ooit. (..) Ajax’ basisteam schoot van alle clubs in de Europa League het meest op doel, net als in de Nederlandse competitie, maar zonder de spelers die daarvoor verantwoordelijk zijn was Ajax schotloos. Zes keer slechts schoot Ajax gisteren op doel. Daarvoor, 83 keer in vijf duels.”

De Volkskrant linkte het spel van Ajax aan de winterse omstandigheden. ,,Ajax had de winter buitengesloten door het dak van de Arena te sluiten, maar zelden sloeg de kilte zo om het hart als donderdag. Met bijna nooit vertoond lapzwansenvoetbal tegen Anderlecht zette Ajax zichzelf en het Nederlandse voetbal voor schut. (..) Qua mislukkingen begint het elftal een beetje op de Noord-Zuidlijn door de stad te lijken.”

Het ANP schrijft over de bepalende spelers die Ajax tegen Anderlecht node miste. Het verslag staat onder meer afgedrukt in gratis dagblad Sp!ts. ,,Ajax miste voorin de dreiging van Suarez, op het middenveld ontbrak dirigent De Zeeuw. Oleguer bleek centraal in de defensie wel een heel slechte vervanger van Alderweireld. Zelfs internationals als Stekelenburg en Gregory van der Wiel deelden tegen de koploper van België in de malaise.”

‘Publiek gebelgd’, kopt De Telegraaf in de sportbijlage. ,,Het ‘voetballen, voetballen’ bij het begin van de tweede helft sprak ook boekdelen. Net als het voortijdige vertrek van vele aanwezigen. (..) Een schrale troost voor Ajax is dat de groepswinst, die nu naar Anderlecht gaat, nauwelijks voordelen biedt. ,,Of je eerste of tweede wordt, je krijgt altijd een sterke tegenstander”, aldus Jol, die ondanks de vernedering nog een lichtpuntje zag. ,,We konden beter nu verliezen en zondag van NAC winnen dan andersom.”