Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De Nederlandse dagbladen waren vol lof over de prestatie van Ajax bij de hervatting van de competitie. Ajax was warmbloedig, gaf een signaal af en won de bewogen wedstrijd bij NEC in Nijmegen met 2-4.


De Volkskrant herkende bij Ajax een 'uitbundige, soms naar provocatie neigende variant van warmbloedig voetbal'. Bovendien vond de journalist van die krant dat 'Ajax in de strijd om het kampioenschap een extra tegenstander heeft gecreeƫrd; de weerzin tegen Suarez, het fenomeen dat zich opwerpt als de toreador die geniet van de alsmaar doller wordende stier'. Een verklaring voor het verschil met de eerste seizoenshelft vond de Volkskrant ook: 'Ajax kan ook een stootje hebben nu, de arrogantie is verdwenen en er was een vechtmachine naar Nijmegen afgereisd die af en toe imponeerde'.
De GPD-kranten, waaronder Het Parool en het Noordhollands Dagblad schonken de Drie Musketiers de hoofdrol. 'Met Cvitanich, Sulejmani en Suarez heeft Ajax drie onvervalste 'boefjes' in de ploeg', vindt de journalist, 'Raspaardjes, met wie de trainer heel wat heeft te stellen'. Maar dat de overwinning er uiteindelijk kwam, dankte Ajax volgens deze kranten vooral aan het duo Gabri/Enoh 'dat zich schrap zette op het middenveld van de kolkende Goffert'.
In De Telegraaf wordt de vechtlust van Ajax geroemd. Dat Ajax met tien man NEC overwon was een zege van het collectief, laat deze ochtendkrant optekenen uit de mond van Maarten Stekelenburg die zijn rentree maakte. Maar De Telegraaf schat vooral de inbreng van Sulejmani hoog in. 'Hij was de grote man en liet de kritiek die er - ook van trainer Van Basten - op hem was verstommen'. Het breekpunt van de wedstrijd lag, volgens De Telegraaf, twee minuten na de gelijkmaker. Cvitanich ontving zijn tweede prent wegens een lichte overtreding op Pothuizen en zocht gedsillusioneerd de dug-out op. Ajax stroopte de mouwen op en greep alsnog de zege.
Het AD waarschuwt de overige eredivisieclubs 'Ajax geeft een signaal af', zegt het Algemeen Dagblad. Want 'met tien man verder. Bij een 2-2 stand en nog zeker twintig minuten op de klok. ,,Dan vrees je het ergste," zei Marco van Basten. De vrees van Van Basten kwam niet uit. Sterker: in de eerste wedstrijd na de winterstop gaf zijn ploeg een signaal af Van 2-2 werd het 2-3 en in de slotminuten knokte het gedecimeerde Ajax zich zelfs naar 2-4'. Maar bij het AD ging de aandacht niet uit naar de aanval, maar naar Maarten Stekelenburg. 'Met zijn bebloede kop stond de Oranje-international gisteren symbool voor de onverzettelijkheid die Ajax toonde na de tweede gele kaart van Cvitanich. Uit zijn mond hoorde de journalist hem tegen de verzorger zeggen "Voor de krammen hebben we nu geen tijd, ik moet verder." En verder ging Ajax.'