Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax won zondagmiddag vrij eenvoudig bij De Graafschap. Luis Suarez was de man van de middag met drie van de vijf treffers. Lees hier wat de kranten schreven over de ontmoeting tussen de Amsterdammers en de Doetinchemmers.

De zege moet voor het journaille een logische zijn geweest. Op de cover van Sportwereld van het AD is geen ruimte voor de hattrick van Suarez; pas op pagina 5 komt Ajax aan bod. 'Ajax nieuwe koploper' luidt de kop. De insteek van de krant is die van rechtsback Gregory van der Wiel die met een fraaie assist de 0-1 van Suarez inleidde. ,,De Ridder had de opdracht om Ajax'rechtsback Gregory van der Wiel het opkomen te bemoeilijken. Na 76 frustrerende minuten ging de Belg met de tong op zijn schoenen naar de kant...." ,,'Ik krijg daar steeds meer mee te maken, dat een tegenstander zich helemaal op mij instelt. Desnoods lopen ze negentig minuten lang mee terug als ik opkomen', aldus Van der Wiel." De back is kritisch op zichzelf in die krant. 'Mijn rendement uit voorzetten moet omhoog. Het is één van mijn doelen voor dit seizoen. Het begin is vandaag gemaakt.'

In De Telegraaf wordt de brug gemaakt van zondag, de wedstrijd tegen De Graafschap, naar maandag, de dag van het gala Voetballer van het Jaar. 'Gouden hattrick' kopt sportkatern Telesport met als ondertitel 'Luis Suarez vanavond gehuldigd op Gala voetballer van het jaar. 'Jager wordt opgejaagde', lezen we op pagina 4 van het sportkatern. ,,Na de vergeefse inhaalrace op
FC Twente en mislukte gooi naar het kampioenschap is Ajax dus eindelijk het opgejaagde wild in de eredivisie. Sinds augustus 2009. In een poging om FC Twente de stuipen op het lijf te jagen, beweerde Jol vorig seizoen dat het beter was om de jager te zijn dan de opgejaagde...Sinds gistermiddag denkt de Scheveninger er ongetwijfeld anders over. Niets zo lekker als koploper van de eredivisie te zijn."

Dat het voor de Volkskrant ook niet meer dan logisch was dat Ajax ruim zou winnen bij De Graafschap blijkt uit het feit dat een klein eenkolommertje linksonder op pagina 28 is ingeruimd voor de nieuwe (mede)koploper. ,,De Graafschap presenteerde zich voor de vierde keer op rij als een aangename gastheer. Na de eerdere 5-0, 8-1 en 6-0 werd het opnieuw 5-0 op de Vijverberg." Trouw wijt er zo mogelijk nog minder woorden aan en neemt Ajax alleen mee in het overzicht. ,,De Amsterdammers oogden vermoeid", constateerde de krant. NRC Next meldt dat 'Titelkandidaten Ajax en FC Twente' fors uithalen. ,,Ajax had een makkelijke middag tegen De Graafschap dat een gelaten indruk maken", nam de krant over van de persdienst ANP.
De gratis krant Metro nam de hele week van Ajax onder de loep en constateerde 'Ajax beleeft topweek'. ,,Nadat de Amsterdammers eerst ten koste van Dinamo Kiev de Champions League hadden bereikt, profiteerden zij gisteren optimaal van het puntenverlies dat concurrent PSV leed (2-2 bij ADO)."

Tekst en foto: Ajax.nl