Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax verspeelde zondagmiddag dure punten in Breda. Het gelijkspel tegen NAC (1-1) wordt maandag uitgebreid beschreven in de kranten.

Het AD constateert dat Ajax voor de vijfde keer dit seizoen punten liet liggen in een op papier moeilijke uitwedstrijd. ,,Opnieuw toonde de ploeg zich in een lastige uitwedstrijd niet stabiel, niet meedogenloos en niet veelzijdig genoeg. De rol in de titelrace lijkt nu uitgespeeld voor de Amsterdammers. (..) Op zichzelf zijn PSV, Roda, Twente, Utrecht en NAC-uit wedstrijden waarin je – zélfs in een kampioensjaar – één of twee slippertjes kunt maken. Maar als het binnen een half jaar tijd in alle vijf gebeurt, mag je geen illusies koesteren”, zo valt te lezen in AD Sportwereld.

In het sportkatern van De Telegraaf wordt naast het teleurstellende gelijkspel ook het debuut van Christian Eriksen uitgelicht. ,,Geheel in de Ajax-traditie wierp Jol een jongeling voor de leeuwen. De pas zeventienjarige Christian Eriksen kon de trainer al lange tijd bekoren, trainde geregeld mee met het eerste, maar overtuigde Jol definitief in Portugal”, schrijft telesport. (..) In een apart kader boven het verslag valt te lezen dat de ouders van Eriksen live getuige waren van het debuut van hun zoon. ,,Het is geweldig dat Ajax het mogelijk heeft gemaakt dat mijn vader en moeder erbij konden zijn”, tekent de krant uit de mond van Eriksen zelf op.

Ook heeft De Telegraaf oog voor de lastige situatie waarin Ajax-trainer Jol zijn team naar een hoger plan moet zien te brengen. ,,De technische baas speelt op drie schaakborden tegelijk: hij wil de uitpuilende selectie van 74 man terugbrengen tot normale proporties, moet het elftal klaarstomen voor de toekomst én – zoals gebruikelijk in Amsterdam – direct presteren.”

‘Ajax heeft er nog even geen zin in’, kopt de Volkskrant boven het verslag van NAC – Ajax. In het artikel worden een aantal vragen gesteld, zoals: ,,Waar was het spel dat moest duidelijk maken dat Ajax zin had het verloren terrein goed te maken? Jol zal de eerste zijn geweest die het zich zondag in verwondering afvroeg. (..) Een overwinning – hoe onterecht misschien ook – had Ajax vertrouwen kunnen schenken voor een moeilijke reeks competitiewedstrijden. Zondag, als De Zeeuw ontbreekt met een schorsing, komt AZ op bezoek in de Arena. Daarna treft Ajax in een tijdsbestek van acht dagen Feyenoord, Roda en koploper FC Twente. Misschien kan die serie de ploeg wél inspireren. Bij Ajax, de ploeg met de vele en razendsnelle gedaantewisselingen, valt dat niet uit te sluiten.”

In de kranten die tot de Geassocieerde Pers Diensten behoren, waaronder het Haarlems Dagblad en Het Parool, wordt het sterke optreden van Rasmus Lindgren uitgelicht. ‘Indrukwekkend rentree Lindgren’ is de chapeau boven de kop ‘Verkeerde toon’. ,,In het Rat Verlegh Stadion toonde Lindgren dat Jol zich in hem had vergist. Niet alleen kopte hij uit een corner de gelijkmaker in voor de Amsterdammers, ook speelde hij sterk. Met nuttige intercepties en gedegen passes groeide de middenvelder uit Landskrona met voorsprong uit tot de beste speler van het veld.

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl