Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax plaatste zich donderdag als laatste club voor de halve finale van het KNVB Bekertoernooi door NAC Breda met 4-1 te verslaan. De ruime zege kwam in de slotfase tot stand. Wat de vaderlandse pers schreef over het duel lees je hier in een korte bloemlezing.

'Focus op voetbal', kopt De Telegraaf vrijdagochtend. De krant geeft daarmee de intentie van trainer Frank de Boer aan voor het bekerduel. De transfergeruchten rond met name Luis Suarez moesten voor anderhalf uur worden vergeten. ,,Ajax heeft zich zonder al te veel moeite bij de laatste vier van het bekertoernooi geschaard. Het elftal van Frank de Boer versloeg NAC Breda in de Amsterdam ArenA (4-1) en revancheerde zich daarmee voor de wanprestatie van afgelopen zondag."

'Ajax simpel verder', kopt het AD op de voorpagina van het katern Sportwereld . ,,Ajax liet NAC in de tweede helft lang in leven door kans na kans te vermorsen. Eriksen (tweemaal), Vertonghen (lepelde een doorgekopte corner over), Ebecilio (schoot naast) en Blind (stuitte op Ten Rouwelaar) waren de hoofdrolspelers." (..) ,,Een wonderschone aanval via De Jong (meegeven), Sulejmani (terugleggen) en Anita (afmaken) betekenden acht minuten voor tijd het bekerafscheid van NAC. Waarna Sulejmani het jubileum van het fanatieke supportersvak 410 - dat zijn tienjarig bestaan vierde - een gouden randje schonk met een bal in de kruising: 4-1."

'Ajax kan doelpuntenmachine Suarez eigenlijk niet missen', vindt de journalist van de Volkskrant . ,,In de spannende dagen waarin opleidings- en handelshuis Ajax de keuze maakt tussen de miljoenen voor of de doelpunten van Suarez, won de club de laatste wedstrijd van de zeven wedstrijden schorsing van de veelbesproken Uruguayaan. Diens scorende vermogen is welkom in de Amsterdamse brigade van kansenmissers.''

Trouw is zuur in het commentaar: 'Ajax wint, maar mist finesse'. ,,Op een oninteressante avond was bovenal het gevoel versterkt dat ook de eerste stagnatie onder de hoede van Frank de Boer, in dit prille stadium, alweer geen incident is. Ajax ging omzichtig te werk volgens de zogeheten verzorgde patronen die de nieuwe coach voor ogen staan, maar ten overvloede bleek dat zo'n speltype gauw statisch en voorspelbaar is als er geen specifieke kwaliteiten kunnen worden aangewend én als er geen tempo wordt ontwikkeld.''

Tekst en foto: Ajax.nl