Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax won zaterdagavond de warming-up voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid moeiteloos met 2-0 van Willem II. Beide goals vielen uit strafschoppen, benut door Luis Suarez. Wat de vaderlandse pers schreef over het duel lees je hieronder in een overzicht.

Natuurlijk voerde doelpuntenmaker Suarez de boventoon in de verhalen en vooral in de foto's. De Telegraaf typeert in de kop hoe Ajax de wedstrijd onderging: 'Op dooie akkertje'. ,,Zonder een druppel zweet te verspelen, heeft Ajax weer drie punten aan het totaal toegevoegd. Het team maakte onder toeziend oog van Johan Cruijff weinig indruk, maar won uiteindelijk eenvoudig van Willem II: 2-0." Emanuelson gaf in die krant toe dat het niet zo'n indrukwekkend schouwspel was geweest. ,,Na het tweede doelpunt houd je onbewust toch rekening met Real. Het liep niet en Willem II werd niet gevaarlijk. Dan neem je als team de beslissing om het uit te spelen."

AD Sportwereld ziet het duel tegen Willem II als de eerste in een reeks 'tussendoortjes' die komen gaan. ,,De grootste uitdaging voor Ajax worden dit seizoen de wedstrijden 'tussendoor'", verwacht de krant. ,,De laatste jaren is er in Nederland nog maar één ploeg kampioen geworden die dat seizoen ook overwinterde in de Champions League." In een kadertje verwijst de krant naar de ode die Suarez na zijn goals bracht. ,,Luis Suarez scoorde niet alleen voor Ajax, maar ook als eerbetoon aan zijn landgenoot Diego Rodriguez (22) die eerder op de dag overleed."

De gratis krant Metro kijkt over de gewonnen wedstrijd tegen Willem II heen en laat Demy de Zeeuw zeggen: 'Miljoenen zeggen lang niet alles'. ,,De verwachte monsterscore bleef, mooi voetbal eveneens", vond de krant. ,,Maar Ajax deed zaterdag thuis tegen Willem II wat het moest doen (2-0 winst) en kan zich nu opmaken voor de Champions League-kraker van komende woensdag bij voetbalgrootmacht Real Madrid." En dus wordt De Zeeuw gevraagd naar zijn gevoel over die wedstrijd. ,,Je kunt zoals Real Madrid nu ontelbaar veel miljoenen hebben, maar dat zegt lang niet alles. Uiteindelijk gaat het om het team. Voor ons is het een uitdaging om te laten zien dat wij op basis van collectieve kracht het verschil kunnen maken."

De journalist van Trouw was zaterdagavond liever elders geweest dan in de Amsterdam ArenA zo blijkt uit zijn verslag. 'Grauwe vertoning van verveeld Ajax', kopt het dagblad. ,,Met een verloren avond werd zaterdag in de Arena een week ingeluid waarin de kloof met Europa weer eens in scherpe contouren zal worden belicht."

Ook de Volkskrant kijkt al over de wedstrijd heen. 'Na Willem II volgt het échte voetbal', is de veelzeggende kop boven het artikel dat de hunkering naar de Champions League gestalte geeft via een vraaggesprek met Toby Alderweireld. ,,Als kind keek ik vooral naar de Belgische teams. Anderlecht - Real Madrid, dat wilde ik ook. Dít was het echte voetbal..." De Belgische verdediger is vol verwachting. ,,Real is een van de mooiste clubs van de wereld. Alles is daar mooi, maar ik heb het gevoel dat we iets kunnen halen tegen ze."

NRC Next heeft aan een citaat van trainer Martin Jol genoeg om de wedstrijd te coveren . ,,Trainer Martin Jol erkende na de bescheiden 2-0 zege op Willem II dat zijn team betere wedstrijden heeft gespeeld in de ArenA."