Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Een dag na de uitzege bij NAC Breda (0-3) schrijven de kranten uiteraard over de wedstrijd, maar zeker ook over de slotdag van de transferperiode. Bij elk verslag staan kaders en losse artikelen over de ontwikkelingen op de transfermarkt. Daardoor zijn de mogelijke versterkingen Bas Dost en Dries Mertens, naast Mounir El Hamdaoui (die tegen NAC zijn rentree maakte), de meest genoemde namen in relatie tot Ajax.

‘Ajax telt nog mee’, kopt De Telegraaf boven het wedstrijdverslag. ,,Ajax heeft de schade door het wapengekletter op de transfermarkt binnen de perken gehouden. Door de verkoop van Urby Emanuelson en Luis Suarez, plus de onrust die dat met zich meebracht, stond het kampioenschap van de Amsterdammers in januari al op de tocht. Na de nederlaag tegen FC Utrecht revancheerde Ajax zich knap bij NAC Breda (0-3), waardoor PSV en FC Twente in het vizier bleven.”

De krant van wakker Nederland vervolgt: ,,De eerste wedstrijd in het postSuarez-tijdperk was direct een cruciale. Het vertrek van de topschutter was te vers om een deel van de aan de Uruguayaan verdiende miljoenen al aan vervangers te besteden. (..) Een meevaller was dat Ajax in het Rat Verlegh Stadion weer kon beschikken over Mounir El Hamdaoui, die volledig is hersteld van zijn knieblessure. De Rotterdammer startte op de bank, maar viel vanaf de 57e minuut meer dan verdienstelijk in.”

de Volkskrant opent het verslag met de blunder van Leonardo, waardoor Ajax binnen het kwartier een voorsprong in de schoot geworpen kreeg. ,,Ontzetting golfde door het stadion toen voormalig pingelmannetje Leonardo in zijn eigen strafschopgebied een kunstje wilde uithalen. Balletje onder het voetje, Blind foppen. Beetje straatvoetbal. Grappig toch? (..) Het zag er inderdaad grappig uit. Blind ontfutselde hem de bal en liet De Jong 0-1 maken. Het was niet alleen onvoorstelbaar knullig van de Braziliaan, het was ook de verdienste van de storende Blind, de zoon van de assistent-trainer die zich mag bewijzen als linksachter. Het gevolg was dat NAC, dat zijn gevaarlijkste aanvaller Amoah door een blessure mist, het al bijna kon vergeten op deze middag. “

Het Haarlems Dagblad constateert dat Ajax het juist lastig kreeg na de vroege voorsprong. In het verslag van de GPD-kranten, dat later deze maandag ook in de Amsterdamse avondkrant Het Parool wordt afgedrukt, schrijft de verslaggever: ,,Ajax kwam vreemd genoeg in de problemen nadat het op een 0-1 voorsprong was gekomen. Een pupillenfout van Leonardo - hij wilde in zijn eigen strafschopgebied Daley Blind uitspelen - leidde de snelle openingstreffer van Siem de Jong in. Vervolgens duurde het tot de 67e minuut eer Ajax de voorsprong verdubbelde. Mounir El Hamdaoui kapte Rob Penders uit, waarna de verdediger de bal zelf over de doellijn gleed.”

In het AD is duidelijk te zien dat deze maandag de ontknoping van de transferperiode nadert. Ook op de pagina’s waar de verhalen over Ajax staan afgedrukt, is vooral ruimte voor zij die wellicht komen gaan. Het artikel met de kop ‘Dost en Mertens inzet pokerspel’ zet het wedstrijdverslag in de schaduw. De verslaggever heeft het wedstrijdverhaal opgehangen aan de terugkeer van de topscorer van Ajax. ,,De rentree van Mounir El Hamdaoui kon niemand ontgaan zijn. De spits van Ajax kwam tegen NAC na een krap uurtje in het veld en wentelde zich onmiddellijk in het licht van de schijnwerpers. (..) Hij gleed een paar keer uit, ruziede soms opzichtig met de bal, maar was ook dreigend én, het belangrijkste: hij zorgde voor de beslissing voor het ploeterende Ajax.”

Tekst en foto: Ajax.nl