Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De nederlaag die Ajax woensdagavond leed bij Auxerre kwam hard aan in Amsterdam. In plaats van dat de ploeg bijna zeker van overwinteren is, is de hete adem van de Fransen opeens voelbaar na de 2-1 nederlaag. Een overzicht uit de dagbladen van donderdag lees je hier.

Volgens De Volkskrant is het een kwestie van eigen schuld getuige de kop: 'Lamlendig Ajax laat zich aftroeven'. ,,Op het boerenland van Frankrijk lieten de stadjongens van Ajax zich afschepen met niets, waar het alles had moeten zijn. Ajax blameerde zich tegen het iets meer dan modele Auxerre en weet alleen zeker dat het avontuur in de Champions League een ongewisse afloop krijgt." ... ,,Pas na rust, met in korte tijd twee wissels om het elftal meer aanvalskracht te geven (De Jong voor Enoh en Sulejmani voor Anita) greep Ajax de tegenstander bij de kladden. Was het toeval dat het gestopt was met regenen?"

'Domper voor Ajax', prijkt voorop Sportwereld van het AD . Op pagina 2 en 3 volgt het wedstrijdverslag onder de kop 'Keiharde klap in het gezicht'. ,,De frustratie bij iedereen aan Ajax-kant zat diep. Hoe Ajax ook beukte in de slotfase, het kreeg de gelijkmaker niet meer op het bord. Het kan wel eens een dure nederlaag blijken te zijn, dat realiseerde iedereen zich gelijk op het veld van Stade l'Abbé Deschamps."

'Zeperd voor Ajax', staat boven het verslag in De Telegraaf . ,,In Frankrijk bleek Ajax in tegenstelling tot in het thuisduel niet in staat de regie op het middenveld in handen te krijgen en speelde De Zeeuw zwak. Hij was niet de enige, want hoewel het elftal van Jean Fernandez door drie zeges in Frankrijk (competitie en beker) duidelijk aanvertrouwen had gewonnen, was het voornamelijk Ajax dat de opponent sterk maakte."

Op Het Parool.nl is de conclusie leesbaar dat Ajax niet best was. ,,De ploeg van Jol zette te laat aan tegen Auxerre. Na een armzalig begin waarin de Amsterdamse ploeg met de minuut slechter ging spelen, herpakte de ploeg zich pas in de tweede helft. Net als twee weken geleden in de Arena eindigde de wedstrijd hectisch, maar nu trok Auxerre aan het langste eind. Ajax begon heel slecht aan de wedstrijd. Na een gemiste kans van Luis Suarez en de 1-0 van Frédéric Sammaritano trok de Amsterdamse ploeg zichzelf steeds verder naar beneden. Van de tien veldspelers presteerde de helft onder de maat."