Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De terugkeer van Ajax op het hoogste Europese platform zal door de Amsterdammers niet snel worden vergeten. Bij Real Madrid kwam Ajax in een wervelstorm terecht en toen die na 90 minuten ging liggen, stond er een 2-0 nederlaag op het bord. Wat in de kranten geschreven staat, lees je in het volgende overzicht.

AD Sportwereld vat de wedstrijd in de kop treffend samen: 'Ajax krijgt voetballes in Madrid'. De tekst eronder is al niet minder realistisch: ,,'Het meest romantische affiche uit de poulefase' schreef de UEFA vooraf over Real Madrid - Ajax. De werkelijkheid was voor Ajax enkel maar rauw. Overklast, weggespeeld en uiteindelijk 'maar' met 2-0 verslagen bij terugkeer na vijf jaar afwezigheid in de Champions League." De foto bij het artikel spreekt eveneens boekdelen. Van der Wiel en De Zeeuw staan rechts in beeld en kijken of zojuist de wereld is vergaan; Ronaldo en Higuain 'vieren' met clubgenoten de eerste treffer. Echt vrolijk kijken ook zij echter niet. De krant hoopt dat het de volgende wedstrijd beter gaat. ,,Ajax heeft nu twee weken om aan verbetering te werken. Dan komt AC Milan naar de Arena voor wat hopelijk niet weer resulteert in een avondje voetballes."

NRC Next kopt met 'Real Madrid veegt vloer aan met Ajax'. Alleen de doelman komt er genadig af. ,,De ploeg uit Amsterdam mocht van geluk spreken dat het bij twee doelpunten bleef, want de thuisploeg was veel sterker. Gebrek aan doeltreffendheid bij de aanvallers van Real Madrid en een uitblinkende doelman Maarten Stekelenburg voorkwamen een blamage."

'Herintredend Ajax mild ontgroend', vindt Trouw . ,,In de hogeschool van het internationale voetbal werd het herintredende Ajax gisteravond vooral getreiterd door een ouderejaars, die van een meedogenloze ontgroening afzag. Bij de terugkeer van de nationale recordkampioen in de Champions League werden, zoals mocht worden verwacht, de grote krachtsverschillen in Nederlands nadeel in scherpe contouren belicht." De foto toont Ajax-aanvoerder De Zeeuw die in een fel duel om de bal strijdt met Madrileen Marcelo.

de Volkskrant is prozaïsch. 'Witte tornado blaast Ajax weg'. ,,Na vijf jaar kniezen op gewone schooltjes, mag Ajax eindelijk weer rondsnuffelen op de universiteit van het voetbal. Het eerste college, een pittig Spaans practicum in tempel Bernabeu, leverde een pak huiswerk op en een fikse tik op de vingers." De Duitser Özil prijkt op de foto, terwijl de Ajacieden Van der Wiel, Enoh en Sulejmani op afstand worden gehouden.

Bijna pagina groot belicht De Telegraaf de terugkeer van Ajax op het hoogste voetbalplatform van Europa. Foto's van een berustende felicitatie van Martin Jol aan José Mourinho, de familie Suarez inclusief dochtertje Delfina op de tribune en een actiebeeld van Gregory van der Wiel met Christiano Ronaldo laderen de tekst. 'Onder de voet gelopen', is het oordeel. ,,De Amsterdammers waren bij de terugkeer op het hoogste Europese podium negentig minuten lang de kleinste van de twee in het kat-en-muisspel. Dat het in de voetbaltempel Estadio Santiago Bernabéu 'slechts' 2-0 werd door treffers van Vurnon Anita (eigen doelpunt) en Gonzalo Higuain was een wonder en de verdienste van de ijzersterke Maarten Stekelenburg. Demy de Zeeuw: 'Het had ook 6-0 kunnen zijn."

Het Parool verwoordt de wedstrijd onder meer als volgt: ,,De wedstrijd was een groot avontuur voor Ajax, dat voor het eerst in vijf jaar weer eens mocht proeven van de Champions League. Behalve Maarten Stekelenburg, Mounir El Hamdaoui, Urby Emanuelson en André Ooijer kenden de Ajacieden de Champions League alleen maar van de televisie. Ook Jol hoorde de hymne van 's werelds sterkste toernooi voor het eerst vanaf de bank."

Tekst en foto: Ajax.nl