Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax won woensdagavond in de tweede ronde van de KNVB Beker met 1-3 bij VV Noordwijk. Doelpunten van Siem de Jong, Dmitri Bulykin en debutant Lesley de Sa bezorgden de winst. Donderdagavond is de loting voor de volgende ronde. De kranten blikten in de edities van donderdag terug op de ontmoeting tussen Ajax en Noordwijk.

De Telegraaf heeft de insteek vanuit trainer Frank de Boer gekozen in het sportkatern Telesport . ‘De Boer wijzer’, kopt de krant. ,,Hoewel het niveau in de eerste helft De Boer moet hebben geïrriteerd, bezorgde hem dat ook nieuwe inzichten. Ooijer speelde (opbouwend) eenvoudig zijn potje mee en debutant Jasper Cillessen hoefde geen reddingen te verrichten, maar bleek inderdaad de meevoetballende keeper die men in Amsterdam in hem ziet. Blind bleek op het middenveld beter uit de voeten te kunnen dan als linksback en Lodeiro en Serero zijn aardige voetballers, maar kunnen nog niet tippen aan hun concurrenten.”

‘Plichtmatige zege’, zet Sportwereld , het katern van het AD op de voorpagina bij de foto van Dmitri Bulykin en Siem de Jong. ‘Talentvol grut Ajax komt eraan’, luidt de kop boven het verslag. ,,..De Sa is de vijfde jongeling die onder De Boer debuteert. Na de pauze zal Ricardo van Rhijn de zesde zijn. Een hoop talentvol grut komt er dus aan bij Ajax. De blijdschap bij de familie De Sa is bijna vanzelfsprekend. De Boer kijkt met een heel andere opwinding terug op het bekerduel. ,,Noordwijk wilde ook voetballen, maar wij deden niet veel met de ruimte. We hebben het slecht uitgespeeld en hadden meer kansen moeten creëren. Ook na de rust was het veel te geforceerd en slordig.”

Ook het Noordhollands Dagblad , dat net als het Parool dat vanmiddag verschijnt deel uitmaakt van de GPD-bladen richt zich uiteraard op de vele wijzigingen die De Boer had doorgevoerd. ‘Tweede keus brengt Ajax verder’. ,,Trainer Frank de Boer noemde het ‘zuur’ voor Cillessen, die bij Ajax genoegen moet nemen met een rol als tweede keeper achter Kenneth Vermeer. De Groesbeker mag van De Boer zijn kunsten vertonen in het toernooi om de KNVB Beker. ,,Dat is dan wel een lichtpuntje op deze regenachtige avond”, vond Cillessen. ,,Dat we een rondje verder zijn.” Daar sloot De Boer zich bij aan. De trainer was ook niet te spreken over de prestatie van zijn elftal, dat hij voor de gelegenheid op acht posities had gewijzigd.

Foto:Ajax.nl

Bekijk hier het wedstrijdverslag en de foto's op Ajax.nl