Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De kranten zijn eensgezind na de 55e uitgave van Ajax - Feyenoord. Met de 2-0 zege van Ajax kwam Feyenoord er volgens de ochtendbladen nog genadig vanaf. In ‘Wat schreven de kranten?’ zet Ajax.nl de berichtgeving over de Klassieker op een rij.

De Telegraaf schrijft over Ajax ‘nieuwe stijl’. ,,Alles is anders in en rond de ArenA, bleek maar weer eens tegen de Rotterdammers, die met (te) veel ontzag naar de hoofdstad reden. Ajax domineerde vanaf de eerste minuut, legde een aantal fraaie aanvallen op de mat, maar bleek door de absentie van de geschorste Luis Suarez en kwakkelende Mounir El Hamdaoui een echte killer te ontberen.” De krant van wakker Nederland kijkt in het verslag ook verder vooruit. ,,Hoewel Ajax - Feyenoord nog steeds het etiket klassieker heeft, wachten de echte tests voor Ajax in de komende eredivisieduels. FC Utrecht uit en NAC in Breda zijn van een heel ander kaliber dan de gewezen topclub uit Rotterdam. Dat de defensie - met Daley Blind als uitstekende vervanger van Urby Emanuelson - na AC Milan, Vitesse en AZ voor de vierde keer de nul hield, zal vertrouwen geven.”

Het AD noemt het verschil tussen Ajax en Feyenoord ‘schrijnend’. In Sportwereld illustreert de verslaggever de onmacht van Feyenoord met enkele voorbeelden. ,,Alsof de ploeg van trainer Mario Been zich al had neergelegd bij een nederlaag zo presenteerden de Rotterdammers zich in de Arena. Ze toonden het ontzag van een nummer dertien in de eredivisie.” En: ,,Waar Feyenoord-trainer Mario Been in de eindfase moest terugvallen op Van Beukering, kon collega De Boer rustig het 18-jarige talent Jody Lukoki laten debuteren, een rechtsbuiten die dit seizoen in de A1 is begonnen.”

Ook de Volkskrant is niet mals voor Feyenoord. ‘Feyenoord alleen goed met woorden’ is de kop boven het verslag. ,,Woorden hadden ze weer genoeg in voetballend Rotterdam, met dank aan het gekrakeel over het aanstaande vertrek van technisch directeur Beenhakker, maar daden: ho maar. Het leek of Feyenoord het overgebleven restje van voor de winterstop als bedorven beschouwde en zonder hap terzijde schoof. De waarheid is anders, lees schrijnend: Feyenoord had in de klassieker tegen Ajax niets in te brengen en werkte zelfs op de lachspieren van het louter uit
Ajax-fans bestaande publiek. (..) Waar bij Feyenoord eigenlijk helemaal geen trainerswerk is te ontwaren in het spel, heeft Frank de Boer de speelwijze van Ajax in korte tijd naar zijn hand gezet. Ajax speelt met druk naar voren, combineert veel meer dan onder de vorige trainer Jol en zoekt altijd naar voetballende oplossingen. Verdedigers krijgen alle gelegenheid mee naar voren te trekken. Sterker nog: dat is hun opdracht.”

Tekst en foto: Ajax.nl