Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De ochtendkranten geven de competitietopper tussen Ajax en FC Twente (1-1, zaterdag) ruim baan. Lees hier wat de kranten zoal schrijven over de onbeslist gebleven topper. Het Champions League-duel Real Madrid – Ajax (dinsdag) werpt zijn schaduw al vooruit in de meeste verslagen.

‘Ajax ontdekt tegen Twente dat er grenzen aan de groei zijn’, kopt de Volkskrant boven het wedstrijdverslag van Ajax - FC Twente. Op de bijbehorende wedstrijdfoto gaat Kenneth Vermeer uit zijn dak, nadat de weglopende Luuk de Jong vlak voor tijd de 1-1 heeft gemaakt. ‘De twee nationale topconfrontaties in een week tijd wezen De Boer vooral op de grenzen van de groei van zijn team’, wordt de kop in het verhaal zelf onderbouwd. ‘Zaterdag leek Ajax in de ArenA aanvankelijk onbezorgd op weg te zijn naar een vanzelfsprekende zege. Totdat talloze onachtzaamheden van de kampioen én het wisselbeleid van beide coaches het wedstrijdbeeld veranderden.’ In het vervolg worden de aanpassingen van Twente-coach Co Adriaanse positiever belicht dan de wissels van Frank de Boer. ‘Dit was een heel dure les voor mij en mijn spelers’, citeert de Volkskrant de schuldbewuste Ajax-trainer. Ook de ten onrechte afgekeurde goal van Jan Vertonghen wordt besproken. De Amsterdammers kregen daarna nog kansen om de 1-0 uit te bouwen. ‘Maar bij Ajax ontbrak doortastendheid’, analyseert de Volkskrant. Voor de ochtendkrant was dat misschien wel de belangrijkste oorzaak voor de late gelijkmaker van Luuk de Jong.

Ook AD Sportwereld vestigt aandacht op de wisselvalligheid van de Amsterdammers. ‘FC Twente legt de problemen van Ajax bloot’, prijkt als subkop boven het verslag van de competitietopper. ‘De landskampioen vergat de kansen te verzilveren en kreeg in de slotfase het deksel op de neus’, analyseert de Ajax-watcher van het AD. ‘Ajax heeft killers nodig.’ Ook het AD schrijft ‘dat als grensrechter Patrick Langkamp na ruim een kwartier niet had gevlagd voor buitenspel, (..) de wedstrijd misschien heel anders was gelopen.’ De voorsprong bleef ‘slechts’ 1-0 waarna Twente in de slotfase alsnog zijn slag sloeg.

‘Natuurlijk, een beschuldigend vingertje mocht naar Langkamp, maar de rest van de hand kon in eigen boezem’, vervolgt de krant. ‘Ajax heerste in de eerste helft en was vaak genoeg opgedoken voor Mihaylov om nog meer te scoren dan die ene treffer van Sulejmani.’ Een citaat van Toby Alderweireld legt de vinger ook op de pijnlijke plek: ',,We vergaten de trekker over te halen. We hadden het allang moeten afmaken, want de kansen hebben we zeker gekregen.''’ De Belgische Ajacied besluit het wedstrijdverslag met een vooruitblik op het Champions League-treffen met Real Madrid: ‘,,Real is absolute wereldtop, maar het zijn toch ook gewoon maar mensen. We gaan ook daar proberen te winnen. Liever met goed voetbal op je bek dan met poep in de broek.''’

‘Het voordeel van Ajax van een vol, loodzwaar programma is dat de Amsterdammers niet lang kunnen treuren over het onnodige gelijkspel tegen FC Twente’, schrijft De Telegraaf in zijn sportbijlage Telesport. ‘,,De uitslag is teleurstellend, maar het spel geeft vertrouwen voor de wedstrijd tegen Real Madrid''’, citeert de krant doelpuntenmaker (1-0) Miralem Sulejmani. De Ajax-watcher van de ochtendkrant gaat verder met: ‘Het klinkt gek, maar misschien speelde Ajax voor rust tegen de tukkers wel te goed. Het superioriteitsgevoel in combinatie met de veel te kleine marge zorgde er in de tweede helft voor dat het elftal van Frank de Boer de problemen over zich afriep.’ Vermeer wordt onder meer geroemd om zijn actie waarbij hij Twentenaar Denny Landzaat ‘afhield van een ‘zekere’ kopgoal’. De keeper was in de slotfase kansloos op de inzet van Luuk de Jong. Het is een dure les die de Ajacieden zaterdag leerden in de ArenA. ‘,,Tegen Real Madrid zullen we weinig kansen krijgen, dus met iedere kans zullen we zorgvuldig moeten omspringen''’, besluit Sulejmani. ‘,,Elke mogelijkheid moet een goal zijn. Of we kunnen winnen? Why not?''’

Tekst en foto: Ajax.nl