Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax pakte zondagmiddag een punt in de topper tegen PSV. Gezien het wedstrijdbeeld een terecht punt. Maar wat meer zal blijven hangen van de wedstrijd zijn de zware blessure van PSV-doelman Tyton en de blessure die linksback Nicolai Boilesen van Ajax opliep.

‘Armoedig voetbal, maar veel spektakel’, luidt de kop boven het verhaal in de Volkskrant . ,,Voor wie voetbal louter ziet als spektakel en amusement was het een topmiddag in Eindhoven, met voortdurende reuring, dreigende opstootjes, overspannen reacties, fel publiek, behandelend artsen binnen de lijnen en een scheidsrechter die vooral coulant wilde zijn”, luidde de korte samenvatting van de wedstrijd in het sportkatern. ,,Wie in het stadion ook wenst te genieten van de esthetiek van het spel, van lang uitgesponnen combinaties, zal teleurgesteld zijn geweest, al is het maar omdat techniek en overzicht bij momenten zo nadrukkelijk ontbraken, en de op papier beste spelers tegenvielen in het gevecht der titanen van de eredivisie.”

Telesport , het sportkatern van De Telegraaf opent deze maandag met een foto van de gruwelijke botsing tussen Derijck en Tyton. In de bijlage is bovendien veel ruimte ingeruimd voor de topper. Met koppen als ‘PSV in mineur’ en ‘Ajax van geloof af’ wordt duidelijk gemaakt dat de wedstrijd via diverse kanten is belicht. ,,De Boer koos er in de topper aanvankelijk echter voor zó te schuiven en zijn speelwijze dusdanig aan te passen dat vier spelers op een andere positie kwamen te spelen. ‘De laatste jaren heeft Ajax het op bezoek bij PSV heel moeilijk gehad. En ik kijk ook hoe we een tegenstander pijn kunnen doen’, verklaarde hij zijn keuzes.’

In de sportbijlage van het Noordhollands Dagblad, dat net als Het Parool dat later vandaag verschijnt, deel uit maakt van de GPD-bladen, doet de topper af met de kop ‘Ajax tevreden’. De krant had oog voor de schade die Ajax op liep. ‘De fysieke gesteldheid van zijn selectie zal De Boer tot nadenken stemmen. Na Miralem Sulejmani (tegen Lyon) moest gisteren Nicolai Boilesen het veld af met een hamstringblessure."

Sportwereld opent met een fraaie foto van Toby Alderweireld met Ola Toivonen. Binnenin het AD worden de verhoudingen tussen Ajax en PSV geschetst. ‘PSV blijft voorlopig de achtervolger’, stelt de krant. ,,Alle indrukken bij elkaar opgeteld zag je gisteren terug dat Ajax als elftal toch nog altijd net wat meer te bieden heeft dan PSV. De bal gaat wat makkelijker rond en qua niveau ontlopen de eerste veertien, vijftien Ajax-spelers elkaar onderling niet veel. Bij PSV loopt het meer uiteen.”

'Bewaar maar eens de rust na zo'n moment', kopt NRC Next , die als enige krant de gevoelens rond de afschuwelijke blessure van Tyton als opening gebruikt. De journalist laat Ajax-dokter Edwin Goedhart aan het woord, evenals Timothy Derijck, de onfortuinlijke PSV'er die met zijn eigen doelman in botsing kwam en Ajacied Theo Janssen. ,,Op het moment dat Tyton in het ziekenhuis werd onderzocht, probeerde Fred Rutten in de pauze orde op zaken te stellen. De naam Tyton viel niet. ,,Je kunt niet terugkijken", legde Sinouh uit. ,,We waren bezig aan een topduel met Ajax en de knop moest om. We mochten niet van slag raken."'

Foto: Ajax.nl