Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Dat het spel van Ajax vrijdagavond slecht was, is duidelijk. De kranten zijn zaterdagochtend eensgezind in hun verslaggeving over Ajax - De Graafschap (2-0). Naast de tegenvallende wedstrijd, het eerste thuisduel na de transfer van Luis Suarez, wordt ook het bevrijdende jubileumdoelpunt van Mounir El Hamdaoui uitgebreid belicht in tekst en fotografie.

Het AD heeft het verslag van Ajax - De Graafschap voor een groot deel opgehangen aan Mounir El Hamdaoui. Voor het eerst sinds ruim drie maanden scoorde de Marokkaan weer voor Ajax. ‘El Hamdaoui bevrijd’, kopt Sportwereld dan ook boven het artikel. ,,Juichend rende de doelpuntenmaker weg, prevelde onderweg wat woorden en legde de hand op het hart. De opluchting straalde van de Rotterdammer. Alsof hij al die ‘lulverhalen over hem’, zoals hij zondag zelf zei, van hem af liet glijden. Nee, geen beauty ditmaal, maar wel een bevrijdend doelpunt. Voor zichzelf én voor Ajax dat de aanvallende intenties op papier amper kon vertalen naar het veld. (..) Dat de goal voor El Hamdaoui veel losmaakte, bleek uit de reacties van zijn teamgenoten die hem op innige wijze omhelsden. (..) Begrijpelijk: Mounir El Hamdaoui maakte een einde aan een periode van improductiviteit. Sinds 30 oktober 2010 (Heracles-uit) had de Rotterdammer droog gestaan, mede door afwezigheid van ziekte en blessureleed. De goal had bovendien een feestelijk tintje: het was zijn honderdste als prof.”

‘Hopen op misstap’ is de kop boven het artikel in De Telegraaf. De verslaggever kijkt alvast vooruit. ,,Omdat de Amsterdammers nu eens voor PSV en FC Twente in actie kwamen, kunnen ze hopen een misstap van de concurrentie. Misschien dat puntenverlies van de Eindhovenaren of tukkers wel voor inspiratie en geloof zorgt. Volgende week wacht de lastige confrontatie met Roda JC in Kerkrade.”

‘Erbarmelijk slecht’ is de weinig verhullende kop in de Volkskrant. In het verslag wordt de teleurstelling over het slechte spel van Ajax treffend beschreven. ,,Trainer Frank de Boer zag het aanvankelijk ogenschijnlijk nonchalant aan, de handen in zakken van het zondagse pak, doch gaandeweg zakten zijn wenkbrauwen bijna over de ogen, zoals alleen hij dat kan, geen enkele moeite doend om het chagrijn op afstand te houden.” Toch deed het team van De Boer wat moest doen: winnen. ,,Ajax is, zoals zo vaak de laatste jaren, gedwongen tot de achtervolging, en daarbij zijn zegens tegen elftallen als De Graafschap noodzakelijk.”

Het Haarlems Dagblad, dat als GPD-krant het verslag uit Het Parool publiceert, schrijft over de slechte eerste helft van Ajax. Op slag van rust werd de eerste driekwartier alsnog beloond met een doelpunt. ,,El Hamdaoui schonk Ajax een ruime beloning voor een helftje heel pover voetballen. De thuisclub acteerde tot grote ergernis van het publiek in een veel te laat tempo. Eenmaal in de buurt van het strafschopgebied miste Ajax een speler als Suarez, die met onvoorspelbare acties de defensie van de tegenstander kan ontregelen. Boy Waterman, de doelman van De Graafschap, beleefde voor de openingstreffer slechts twee hachelijke momenten.”

Tekst en foto: Ajax.nl