Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax verloor zondagmiddag voor het eerst sinds de aanstelling van Martin Jol een thuiswedstrijd in de competitie. FC Utrecht was met 2-1 te sterk voor de Amsterdamse formatie. Lees hier de berichtgeving in de media over het duel met de Domstedelingen.

‘Nieuwe offday’, kopt De Telegraaf. ,,Ajax is na de goede wedstrijd tegen FC Twente en een sterke eerste helft tegen AC Milan met een doffe knal teruggekeerd op aarde. Het sterk spelende FC Utrecht strafte de hautaine Amsterdammers genadeloos af (1-2) en maakte in de ArenA daarmee de cirkel rond. De laatste nederlaag die Martin Jol en zijn spelers in competitieverband incasseerden, was op 6 december 2009 immers ook tegen de Domstedelingen. ,,Het was onbegrijpelijk slap’’, vond Toby Alderweireld. ,,Ik zag in de warming-up al dat de scherpte ontbrak en we hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen.’’’

Ook de Volkskrant spreekt van een Amsterdamse offday. ,,Soms voetbalt Ajax zelfs heel behoorlijk, zoals vorige week in Twente tegen de kampioen en dinsdag tijdens de eerste helft van het duel in de Champions League tegen AC Milan. Maar Ajax heeft weinig om op terug te vallen als Suarez en in mindere mate El Hamdaoui hun dag een keer niet hebben. De zon tekende mooie patronen op het veld, de sfeer in de verre van volle ArenA was wat gezapig en voordat Ajax het in de gaten had, was de wedstrijd al bijna verloren, door twee benutte strafschoppen binnen een kwartier. (..) Ajax had nog tijd genoeg, na de 0-2; in vijf kwartier werd op een aantal schoten en een paar kansjes van El Hamdaoui na weinig afgedwongen."

Op de cover van AD Sportwereld, het sportkatern van het AD, is een grote foto afgebeeld van een teleurgestelde Luis Suarez. In het wedstrijdverslag is te lezen dat ook de Ajax-aanvoerder het verlies niet kon voorkomen. ,,Luis Suarez zat er na de verdiende nederlaag het meest doorheen aan de Ajax-kant. De Uruguayaan werkte als een paard om zijn kapitale fout waaruit de eerste penalty ontstond te herstellen. ,,Maar ik kon het ook niet brengen vandaag’’, verzuchtte hij. ,,Die handsbal waarmee het allemaal begon, ik heb werkelijk geen idee wat mij bezielde. Er was geen enkele reden om de bal weg te slaan. Er was geen tegenstander in de buurt, er was geen gevaarlijke situatie, helemaal niks. Ik begrijp er zelf niks van en accepteer alle kritiek die ik krijg.’’’

‘Historisch’ is te lezen op de cover van de sportkatern van De Gooi- en Eemlander, onderdeel van de GPD-bladen. ,,Wie de voetbalhistorie als leidraad nam, moest vaststellen dat Ajax in eigen huis met eigen middelen werd verslagen. De Amsterdammers hadden net als de vorige thuiswedstrijden onder trainer Martin Jol de bedoeling om de tegenstander vanaf het begin onder druk te zetten, maar met dank aan een soepel draaiend middenveld speelde Utrecht zich daar goed onderuit. (..) De nederlaag was Jols eerste thuisnederlaag met Ajax in de Eredivisie. Onder leiding van Marco van Basten verloor Ajax op 31 januari 2009 in de ArenA voor het laatst een competitieduel, van Heerenveen (1-0). Door het verlies moest Ajax de koppositie afstaan aan PSV."

Foto en tekst: Ajax.nl