Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax behaalde zondagmiddag een 1-3 overwinning bij Willem II. Na een 1-0 achterstand bij rust bogen Siem de Jong, Jan Vertonghen en Christian Eriksen de achterstand om in een zege. Ajax.nl geeft een overzicht uit de ochtendkranten.

In het AD is de eerste spread (een verslag over twee pagina's) in het katern Sportwereld ingericht voor PSV dat een gelijkspel bij NEC behaalde. ‘PSV zet titel op het spel’, denkt de krant. Een pagina verder een foto van Christian Eriksen die de bij Willem II debuterende doelman Vladan Kujovic passeert. ‘Ajax houdt titelkansen dankzij arbiter en Jan Vertonghen’, concludeert de journalist. ,,De voetballers van Ajax, ze stonden er wel, maar bewogen niet zo veel als de gedreven en gepassioneerde Tilburgers die de opponent uit Amsterdammers onmiddellijk bij de strot grepen. (...) Willem II – Ajax was een wedstrijd met twee gezichten, zo zei De Boer. Een gelaat met namens Ajax een suffe uitstraling voor de rust, maar met verbeten trekken in de tweede helft.”

Trouw hekelt het spel van Ajax bij Willem II. ‘Ajax wint met afzichtelijk spel’, luidt de kop boven het artikel. Uiteraard trok de krant de vergelijking met afgelopen donderdag tegen Spartak Moskou. ,,Ajax stal vorige week de harten van heel voetbalminnend Nederland. In de onterecht verloren thuiswedstrijd tegen Spartak Moskou toonde de Amsterdamse formatie snel en verzorgd vleugelspel. Voetbal zoals de ware supporter het graag ziet. Gisteren toonde Ajax zich echter opeens weer van zijn minst fraaie kant. De Amsterdammers betraden tegen Willem II het veld zonder enige bezieling.”

‘Ajax ontkomt aan pijnbank’, kopt de Volkskrant deze maandagochtend. ,,In de donkere kamer van de Eredivisie lag Ajax zondag 45 minuten op de pijnbank bij een gedoodverfde degradant. Uiteindelijk ontsnapten de Amsterdammers aan een vroegtijdig einde van hun kampioensillusie doordat een in de rust – bij een 1-0-achterstand – uitgevoerde dubbele spelerswissel voor nieuwe impulsen zorgden, Willem II een kwartier voor tijd door een lichtvaardig gegeven rode kaart (voor invaller Halilovic) instortte, en Ajax zijn surplus aan kwaliteit ten slotte in drie treffers uitdrukte.”

De Telegraaf kopte ‘Duwtje in de rug’ bij het wedstrijdverslag Willem II – Ajax. ,,Ajax mag blijven hopen op de derde ster op het shirt. De Amsterdammers leken op bezoek bij Willem II hard op weg om hun kansen op de 30e landstitel in de clubhistorie te vergooien, maar wisselden een dramatische eerste helft (1-0) af met een prima tweede bedrijf (1-3). ,,Het spel voor rust moeten we snel vergeten’, zei Frank de Boer, die de wedstrijd met twee uitstekende wissels kantelde.” Het duwtje in de rug kreeg de ploeg volgens de krant door het puntenverlies van koploper PSV bij NEC.

Tekst en foto: Ajax.nl