Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Daags na Ajax - Vitesse besteden de zaterdagkranten aandacht aan Ajax’ vierde competitieduel dat uiteindelijk in een 4-1 zege eindigde. De foto’s van de doelpuntenmakers Eriksen, Boerrigter en Sigthórsson (2x) zijn eerlijk over de verschillende sportkaternen verdeeld.

‘Na moeizame eerste helft strooit titelhouder met zoetigheid’, is de kop boven het wedstrijdverhaal in de Volkskrant. ,,De kampioen van verleden en heden had vrijdag ruim een helft moeite met de zelfbenoemde titelhouder van de toekomst, totdat de Deense wonderjongen Eriksen Ajax verloste met een doelpunt dat leidde tot ovationeel applaus. (..) Die treffer was blijkbaar aanleiding om met meer zoetigheid uit de voetbalvitrine te strooien, want het tweede doelpunt wedijverde in schoonheid met de openingstreffer. De pass van Alderweireld, strak als een model op de catwalk, was zo’n bal waarvan aanvallers dromen. De aanname van Boerrigter was perfect, net als diens ziedende uithaal.”

Een lachende Kolbeinn Sigthórsson siert de cover van Sportwereld, het sportkatern van het AD. Op de foto boven het wedstrijdverslag en in de kop op pagina 3 eist Christian Eriksen de hoofdrol op. ‘Eriksen zet Ajax op het juiste spoor’, staat er boven het verslag. ,,Christian Eriksen kent de kritiek: hij moet meer scoren. (..) Tegen Vitesse was het zo ver en brak hij de ban met een fraai schot in de kruising. (..) Het is hét verbeterpuntje van Eriksen. Hij heeft het zelf ook al talloze keren herhaald: hij moet meer scoren. Opgelucht haalde de Deen dan ook adem toen juist hij in de 52ste minuut de ban brak.”

Het Parool onderstreept de woorden die Frank de Boer na afloop tijdens de persconferentie sprak. De coach had het over eerst zaaien, dan oogsten. ,,Het duurde even, maar het spel van Ajax wierp uiteindelijk vruchten af. Net als tegen SC Heerenveen vielen de doelpunten pas in de tweede helft. Maar ze vielen wel meteen bij bosjes. (..) In achttien minuten maakte Ajax vier goals.” De verslaggever schrijft verder over de overeenkomsten tussen Frank de Boer en John van den Brom, en indirect dus ook over Ajax en Vitesse. ,,Gisteravond trof Van den Brom een team dat, net als hij, houdt van balbezit, vleugelspelers en aanvallers. ,,Wat dat betreft zouden we broers kunnen zijn”, zei Van den Brom. (..) Zoals Van den Brom is ook De Boer gevormd door de voetbalvisie van Louis van Gaal. Er zijn echter nog meer verbindingen tussen de oud-Ajacieden die tussen 1993 en 1995 onder Van Gaal in De Meer samenspeelden. Van den Brom was hoofd jeugdopleidingen in Amsterdam toen De Boer als jeugdtrainer op de Toekomst zijn eerste schreden in het trainersvak zette.” In het vervolg van het verhaal citeert de verslaggever de Vitesse-coach: ,,Frank komt eraan. Hij stippelt zijn weg uit, weet welke valkuilen een beginnende trainer moet omzeilen.”

‘Wonderschone treffers helpen Ajax na rust langs ‘oude’ Vitesse’, zo kopt De Telegraaf, die het wedstrijdverslag vooral aan de naderende transferdeadline heeft opgehangen. In het geval van Vitesse zullen zich tot en met de deadline op 31 augustus nog veel verschuivingen in de opstelling van de Arnhemse club gaan voordoen, zo voorziet de krant.

Tekst en foto’s: Ajax.nl