Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Ajax kwam in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League thuis niet verder dan 0-0 tegen FC Timisoara. Wat schreven de kranten over dit doelpuntloze gelijkspel?

Sportwereld, het sportkatern van AD , liet de kop van het artikel aan trainer Martin Jol over: 'Jol: Ajax teleurstellend'. De krant wist de oorzaak: ‘Voorin en op het middenveld werd er veel te snel balverlies geleden om iets te kunnen forceren. Een speler als Demy de Zeeuw die tegen NAC de boel op sleeptouw nam, bleef nu onder zijn niveau. In de spits kon Suarez het verschil niet maken en Ajax mist tegen een opponent die zich massaal terugtrekt nou eenmaal creativiteit op de vleugels.’

‘Matige start’, schreeuwt Telesport van de De Telegraaf . De conclusie van de krant liegt er niet om. ‘Ajax is de poulefase van de Europa League met een halve misstap begonnen’, vindt de ochtendkrant. ‘Martin Jol besefte vooraf dat er tegen het niet aansprekende, maar verraderlijke FC Timisoara, slechts te verliezen was en zag zijn matig spelende elftal inderdaad twee dure punten verspelen (0-0). Het verhaal eindigde met een lovend citaat van de trainer. ‘..het centrum van de verdediging (Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, red.) heeft voor de vijfde keer de nul gehouden en het als duo dus opnieuw goed gedaan’.

‘Roemeense muur blijft overeind in de Arena’, zag De Volkskrant . De krant richtte zich vervolgens op het experiment van de UEFA. ‘Als Ajax – FC Timisoara dan toch om één reden herinnerd moet worden als wedstrijd, dan misschien nog wel om de aanwezigheid van de twee extra officials achter beide doelen. Als twee verdwaalde slaapwandelaars liepen ze zo nu en dan het veld in en als er echt wat aan de hand was, konden ook zij geen uitsluitsel geven over cruciale situaties….Het zag er best vermakelijk uit, dit experiment van de UEFA. Maar om nu op basis van dit duel te spreken van een meerwaarde, nou nee. Als opvallende figuranten in een verder werkelijk stierlijk vervelende wedstrijd voldeden zij echter uitstekend.’

Trouw had een klein hoekje van een door PSV-gedomineerde pagina ingeruimd voor Ajax. ‘Ajax kan in eigen Arena defensie van Timisoara niet ontregelen’, had Trouw gezien. ‘De Roemeense ploeg vertrouwde in de slechts voor de helft gevulde Arena op de strijdwijze die tegen Shakhtar Donetsk ook succes opleverde. De winnaar van de Uefa Cup verslikte zich in de derde voorronde van de Champions League in de stugge defensie van de nummer twee van de laatste Roemeense competitie. De gratis krant Metro rept over ‘Ajax kent valse start’. ‘Een halflege Arena, een probeersel met twee extra arbiters en een tegenstanders wiens naam nog het meest doet denken aan een Italiaans dessert. De voortekenen voor een lekker Europa Cup-avondje waren niet gunstig en dat bleek. In een draak van een wedstrijd hield Ajax FC Timisoara ‘knap’op 0-0.