Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Veel zwartwit in de sportkaternen van maandagochtend. Alleen NRC Next en AD Sportwereld kozen voor een kleurenfoto van Luis Suarez met doelman Sinouh. Ajax won met 4-0 van FC Utrecht en de aanvoerder van Ajax speelde weer een hoofdrol. Dat deed hij maandagochtend in de kranten opnieuw. Een overzicht.

Het Noordhollands Dagblad , een van de GPD-bladen, koos voor Luis Suarez als hoofdonderwerp in de berichtgeving over de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. De aanvoerder scoorde immers weer tweemaal, kreeg echter ook een gele kaart waardoor hij de wedstrijd zondag tegen Sparta moet missen. 'Een wereld van verschil' kopt de provinciekrant. 'Ajax met Suarez veel te sterk voor Utrecht', was het chapeau boven de kop. 'Het is al vaker geconstateerd: Ajax met en zonder Suarez is een wereld van verschil. De Amsterdamse club is net terug van een mislukte exercitie in Turijn waar de aanval in afwezigheid van de donderdag ook al geschorste scherpschutter een machteloze indruk maakte tegen Juventus. Nu is Sparta geen Juventus, maar de Rotterdamse club zit Ajax de laatste jaren nogal dwars. De trainers Henk ten Cate en Marco van Basten zaten op het Kasteel zelfs voor het laatste - en tamelijk ongemakkelijk - op de bank: die eerste pikte na een sobere start van het seizoen 2007-2008 ternauwernood een puntje mee en kreeg van de clubleiding nog diezelfde week toestemming zijn loopbaan bij Chelsea voort te zetten, Van Basten gaf bijna een jaar geleden na een ontluisterende 4-0 nederlaag zijn baan op.'

'FC Utrecht uitgezet', haalt De Telegraaf aan, mede verwijzend naar het feit dat de trein met Utrecht-supporters terug gestuurd werd naar de Domstad na onacceptabele spreekkoren. 'Al voor aanvang van Ajax-FC Utrecht zette burgemeester Job Cohen de fans uit de Domstad de hoofdstad uit. Toen arbiter van dienst, Eric Braamhaar diens voorbeeld volgde in de 33e minuut en Utrechter Jan Wuytens wegzond uit de Amsterdam ArenA was de voetbalmiddag helemaal naar de koppen', vond de journalist van dienst.

Voor NRC Next was de wedstrijd in het verslag slechts bijzaak. De journalist liet vooral de financiƫle situatie van de club een hoofdrol spelen. 'De 4-0-overwinning op FC Utrecht bracht Ajax gisteren geen stap dichter bij deelname aan de Champions League, omdat de concurrenten PSV en FC Twente, ook wonnen. Als de Europese topclub van weleer wederom het lucratieve bekertoernooi misloopt, rest haar deze zomer vooral een rol als handelshuis', vermoedt de krant, die de laatste kolommen wel aan de wedstrijd wijt. 'Spelers die Ajax met een transfer wellicht weer aan zwarte cijfers kunnen helpen drukten gisteren hun stempel op het duel met FC Utrecht.' De schrijver doelde op Luis Suarez en Jan Vertonghen.

De Volkskrant haalde eveneens Luis Suarez aan. 'Op Suarez valt nog een hoop aan te merken', schrijft de krant boven het verslag. 'Achter de naam van Luis Suarez staan 26 competitiedoelpunten, een vorstelijk aantal dat hij procudeerde in 25 speelronden. Soms tovert hij, dan weer frommelt de Uruguayaan zich een weg door een vijandelijke defensie. Wat hij ook doet, vermakelijk is het vrijwel altijd. Maar is het allemaal wel zo bijzonder?' De conclusie komt aan het einde. 'De beperkte Deen (het gaat hier over Rommedahl, red. ajax.nl) scoorde kort voor tijd ook zelf, een niet te missen bal na een mislukt schot van Suarez; waardoor hij zich zowel aangever als doelpuntenmaker mocht noemen. Op dagen dat zelfs Rommedahl dat mag, moet een tegenstander toch echt bij zichzelf te rade gaan. Het plaatst dat enorme doelpuntentotaal van
Suarez ook in perspectief.'