Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De aandacht voor de prestatie van Ajax tegen FK Borac (2-0) was in de ochtendkranten niet zo groot. De teksten gingen vooral over de nieuwkomers Cvitanich en Vermeer die beiden in de basis stonden.

De ochtendkranten na Ajax - FK Borac De ochtendkranten na Ajax - FK Borac

'Ajax door in kille Arena', kopt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. 'De enige Nederlandse UEFA Cup-deelnemer die gisteravond achterover kon leunen, trok een wedstrijd lang ten aanval. Het kon bijna niet anders dan dat Ajax in de Arena vroeg zou scoren tegen FK Borac, maar dat gebeurde pas twintig minuten voor tijd. Daarna kwam er nog maar één doelpunt bij.' Het AD richtte zich vervolgens op Dario Cvitanich die dit seizoen voor het eerst in de basis stond en doelman Kenneth Vermeer. 'Vermeers werkzaamheden bleven tegen Borac beperkt tot het aanmoedigen van zijn ploeggenoten', constateert de journalist en over Cvitanich schrijft hij: 'De speelminuten in Ajax' beloften-elftal deden hem gisteren niet schitteren.'

Ook de verslaggever die onder andere het Noordhollands Dagblad van tekst voorziet, had niet echt genoten. 'Ajax brengt bitter weinig tegen Borac', schrijft hij in de krant. 'Ajax maakte zich voor eigen publiek echter veel te gemakkelijk van het klusje af', is de verslaggever van mening. Hij richt zich verder op Kenneth Vermeer en vermeldt vanuit dat perspectief alleen de spaarzame aanvallen van Borac. Pas in de laatste regels komt Ajax zelf aan bod: 'De Amsterdammers vielen plichtmatig aan en dankten de zege aan een uithaal van invaller Sarpong en een oprisping van Luis Suarez in de extra tijd.'

Ook De Telegraaf heeft weinig plaats vrij gemaakt voor Ajax, dat zich na de 1-4-zege in Belgrado eigenlijk al zeker wist van plaatsing voor de groepsfase. De verslaggever legt de link tussen Ajax en de overige vier Nederlandse UEFA Cup-deelnemers die zich alle wisten te plaatsen voor de groepsfase. 'Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft Ajax de groepsfase van de UEFA Cup bereikt en het Nederlandse feest compleet gemaakt. De journalist zag een belegering van Ajax. 'Dat de doelpogingen van Sno, Suarez, Huntelaar en Cvitanich geen treffers opleverden, was een streep door de rekening van Van Basten. Aan de andere kant is het aantal mogelijkheden dat wordt gecreëerd prettig en eens zullen de ballen er in vliegen", voorspelde De Telegraaf.

De Volkskrant noemde Ajax - Borac nauwelijks. In een eenkollomer waarin vooral NEC aan bod komt, krijgt Ajax de laatste drie zinnen met daarin alleen de eindstand uit Belgrado en van donderdagavond met de doelpuntenmakers.