Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De kranten staan maandagochtend vol met verslagen, analyses en terugblikken op Ajax – PSV (4-1). Alle nieuwsbladen zijn het erover eens dat Ajax weer terug is in de titelstrijd, maar nog wel altijd een achterstand op PSV en koploper FC Twente heeft.

,,Ajax beloofde het tegen PSV te laten stormen”, schrijf het AD. ,,Na de 4-1 nederlaag blijven de Eindhovenaren zelfs achter met de ravage van een orkaan. De strijd om de Champions League-plaatsen ligt weer volledig open. (..) Bij Ajax overheerst het gevoel dat alles nog mogelijk is in de resterende zeven wedstrijden. Zelfs het behalen van de eerste titel sinds 2004. Het zou een zelden vertoonde triomf van mentale veerkracht zijn”, zo valt te lezen in AD Sportwereld.

‘Het is tijd om te rekenen’, kopt het de cover van het sportkatern van de Volkskrant. De kraker is over twee pagina’s, met twee verhalen, uitgesmeerd rondom een foto met feestvierende Ajacieden. ,,Zie een cruciaal verschil tussen Ajax en PSV: het aantal doelpunten; 80 voor Ajax, 60 voor PSV, dat ook meer treffers incasseerde”, is de voor Ajax hoopgevende conclusie over het doelsaldo in het ene verhaal. In het andere artikel wordt vast vooruit gekeken naar komende zaterdag als PSV en Twente elkaar treffen. ,,Een nieuwe, weliswaar tijdelijke fan zal dan in elk geval plaatsnemen voor de buis. ‘Voor één keer in mijn leven zal ik volgende week PSV-fan zijn’, zei Jan Vertonghen. Daarmee refereerde hij uiteraard aan de ranglijst en de mogelijkheid het gat naar koploper Twente terug te brengen tot drie punten”

De GPD-bladen, waartoe ook de Amsterdamse avondkrant Het Parool behoort, hebben de kop ‘Indrukwekkend’ boven het wedstrijdverslag gezet. In de tekst, naast een foto van de doeltreffende uithaal van Emanuelson, wordt aangestipt dat Ajax het aanvankelijk moeilijk had met PSV. ,,Hoewel de stevige uitslag anders doet vermoeden, werd PSV niet weggespeeld in de Arena. In de eerste helft wist Ajax zich geen raad met het goed scharnierende middenveld van de Eindhovenaren. (..) Ola Toivonen, Otman Bakkal en Nordin Amrabat kregen goede kansen, maar ze misten oog in oog met de goed keepende Maarten Stekelenburg.”

De Telegraaf heeft net als het AD veel pagina’s in de sportbijlage aan Ajax – PSV gewijd. ‘Ajax jaagt op titel’, valt op de voorpagina van het losse katern telesport te lezen. De krant vergelijkt Ajax met een roofdier. ,,De Amsterdammers (..) kwamen nog wat stram uit hun winterslaap, maar hebben het opgejaagde PSV en FC Twente inmiddels in het vizier. Het verschil met de Eindhovenaren is zes dagen voor PSV – FC Twente dus overbrugbaar en het elftal van Martin Jol wacht nu geduldig op misstappen van FC Twente om ook de tukkers te kunnen verslinden (..) Hoewel de euforie in Amsterdam groot is, de hoektanden nog maar eens worden geslepen, zit er wel één ‘maar’ aan de imponerende jacht. FC Twente én PSV hebben nog steeds alles in eigen hand om uit de klauwen van Ajax te blijven.”

De Telegraaf besteedt ook een kader aan de fraaie treffer van Emanuelson. De Ajacied baalt dat hij uitgerekend twee dagen na de bekendmaking van de verkiezing van mooiste Ajax-doelpunt in de afgelopen 110 jaar zo mooi scoorde. ,,Ik maakte deze goal net te laat (..) Die had – denk ik – wel een plekje in de top 110 verdiend”, zo tekent De Telegraaf uit de mond van de man van de wedstrijd op.

Tekst en foto: Ajax.nl