Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

Omdat Aston Villa - Ajax laat was afgelopen, was er voor de Nederlandse journalisten weinig tijd uitgebreid verslag te doen van de wedstrijd. Toch slaagden de meeste kranten erin te berichten over het UEFA Cupduel, dat Ajax met 2-1 verloor.

De Telegraaf zag dat Ajax in de eerste helft veel partij bood tegen Aston Villa. Alleen de tweede tegentreffer viel op een heel ongelukkig moment. ‘Uitgerekend op het moment dat vlak voor rust heel voorzichtig de eerste fluitconcerten neerdaalden vanaf de tribunes, ging Ajax alsnog ten onder tegen Aston Villa’.

De Volkskrant is kritischer en kopt: ‘Wisselvallige seizoenstart Ajax krijgt vervolg in Birmingham’. De drie punten die Ajax heeft verspeeld in Engeland zijn volgens de krant behoorlijk duur. ‘De ploeg van Marco van Basten (..) zal de komende duels het beste in zichzelf naar boven moeten halen’.

AD schrijft dat Ajax ‘knullig’ de boot is ingegaan. De krant verbaast zich over het feit hoe Ajax op achterstand kwam. ‘In de aanloop rekende Marco van Basten voor dat Aston Villa 60 procent van zijn doelpunten maakt uit standaardsituaties. (..) Van Basten en de overige 40.000 toeschouwers zaten echter amper op hun stoel of Martin Laursen kopte al de 1-0 binnen uit een corner.’

Echt zorgen hoeft Ajax zich volgens AD nog niet te maken. ‘De 2-1 nederlaag is geen ramp voor Ajax, dat gokt op zijn twee thuisduels om de poulefase te overleven. Met Zilina en Slavia Praag treft de ploeg de op papier twee zwakste opponenten in de Arena'.

Dit artikel wordt later vandaag aangevuld met berichtgeving uit Het Parool.