Menu
Wat schreven de kranten?

Wat schreven de kranten?

De Nederlandse kranten zijn redelijk positief over het vertoonde spel van Ajax tegen Borac. ‘Ajacieden werken met lekker gevoel toe naar de Klassieker’, schrijft AD. De kop in de Volkskrant luidt: 'Ajax leeft op in de kelder van Europa'.

De ochtendkranten van vrijdag. De ochtendkranten van vrijdag.

Ajax kende in Belgrado weinig moeite met Borac en won afgetekend. ‘Met de return in Amsterdam nog op de rol volstaat de 4-1-zege van gisteren al voor het bereiken van de poulefase’, concludeert AD. Ook De Telegraaf verwacht dat Ajax over twee weken tegen de Serviërs geen misstap meer kan begaan. ‘Met een schitterende lob degradeerde Luis Suarez de return op 2 oktober min of meer tot een oefenwedstrijd’, aldus de ochtendkrant.

De Telegraaf denkt dat de overtuigende Europese zege ook een mentale opsteker is voor Ajax. ‘De overwinning op Borac zal Van Basten en zijn spelers voor de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord het nodige vertrouwen geven. Al werden de goede momenten soms afgewisseld met mindere.’

'Ajax ligt al op Europese koers', kopt Het Parool. 'In het sfeerloze en lege stadion van Partizan Belgrado deden de Amsterdammers wat zij moesten doen. Het klasseverschil was enorm.' De Amsterdamse krant haalt de doelstelling van Van Basten aan: 'Van Basten heeft zich tot doel gesteld ten minste tot de achtste finale te reiken. Hij ligt op koers.'

Tot slot veel aandacht voor de doelpunten. Niet alleen voor het fraaie lobje van Suarez, maar ook voor de twee treffers van Huntelaar. ‘In zes duels op rij had hij niet gescoord. Die discussie is ook weer voorbij’, schreef de Volkskrant.