Menu
Waterballet bij training Ajax

Waterballet bij training Ajax

Ajax werkte woensdagmiddag in de stromende regen een uitgebreide veldtraining af. Het werd een sessie vol glijden en glibberen, maar er werden ook veel mooie doelpunten gemaakt. Davy Klaassen was nog niet van de partij.

Klaassen heeft sinds vrijdag last van irritaties aan zijn buikwand en moest daarom afgelopen zondag de Klassieker aan zich voorbij laten gaan. Maandag bleef hij in de gym en ook woensdag was hij niet bij de groepstraining aanwezig. Joël Veltman (hamstring) en Viktor Fischer (bovenbeen) verschenen wel buiten, maar werkten apart van de groep. Jairo Riedewald (knie) deed nog wel mee tijdens de positiespelletjes, maar stapte uit toen de partijtjes begonnen en werkte verder een looptraining af.

Frank de Boer kon, kortom, wel wat extra man gebruiken voor een goed gevuld trainingsveld. Daarom maakte de hoofdtrainer van Ajax 1 gebruik van behoorlijk wat spelers uit Jong Ajax en Ajax A1. De hevige regenval boven Amsterdam Zuidoost zorgde ervoor dat het tijdens de partijvormen (7-tegen-7 op 2 halve velden met grote goals) een echt waterballet werd. Werd een balletje nét iets te zacht ingespeeld, was de kans groot dat hij bleef liggen in het drassig geworden gras. Zette een speler een sliding in, dan wist hij vrijwel zeker dat hij een paar meter verderop terecht kwam.

Ondanks alle glijpartijen werden er ook heel wat mooie goals gemaakt. Lerin Duarte viel op met een panna bij zijn directe tegenstander, waarna hij de bal heerlijk binnenschoot. Ricardo Kishna maakte ook een fraaie goal (met zijn buitenkantje hoog in de kruising). Tegen het einde van de training nam Frank de Boer nog even de rol van keeper op zich. De coach deed zijn best, maar hij kon niet verhinderen dat hij er een paar om zijn oren kreeg.

Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

In het begin van de training was het nog redelijk weer, maar het werd snel slechter. In het begin van de training was het nog redelijk weer, maar het werd snel slechter.
'No look pass' van Donny van de Beek? 'No look pass' van Donny van de Beek?
Jonkies Van de Beek, Nouri en Savastano worden toegesproken. Jonkies Van de Beek, Nouri en Savastano worden toegesproken.
Django Warmerdam was één van de Jong Ajax-spelers die woensdag meedeed met het eerste. Django Warmerdam was één van de Jong Ajax-spelers die woensdag meedeed met het eerste.
Abdelhak Nouri versus Niki Zimling. Abdelhak Nouri versus Niki Zimling.
Queensy Menig in duel met Donny van de Beek. Queensy Menig in duel met Donny van de Beek.
Jairo Riedewald stapte uit toen de partijen op half veld begonnen. Jairo Riedewald stapte uit toen de partijen op half veld begonnen.
Ricardo van Rhijn snelt langs Lerin Duarte. Ricardo van Rhijn snelt langs Lerin Duarte.
Frank de Boer deed ook nog even mee als doelman. Frank de Boer deed ook nog even mee als doelman.