Menu
Waterige training Ajacieden

Waterige training Ajacieden

Voor Ajax 1 stonden er woensdag twee trainingen op het programma. 's Ochtends werkten de Ajacieden binnen een krachttraining af, 's middags trok de ploeg van Frank de Boer de regen in.

Na een welverdiende vrije dinsdag pakte Ajax woensdag de draad weer op met een dubbele oefensessie. De selectie werd 's middags voor de gelegenheid aangevuld met een aantal Jong Ajax/A1-spelers als Stanislav Lobotka, Elton Acolatse en Kenny Tete. Ook keepers Peter Leeuwenburg en Maurits Schmitz deden mee, waardoor de trainersstaf over genoeg keepers beschikte voor de verschillende partijvormen.

Jong talent: Lobotka, Tete, Kishna, Acolatse en De Sa. Jong talent: Lobotka, Tete, Kishna, Acolatse en De Sa.

Op het trainingsveld stonden vandaag twee jarige Ajax-spelers. Verdediger Joël Veltman vierde zijn 22ste verjaardag, spits Danny Hoesen werd 23. De selectie zal ongetwijfeld van een stukje taart hebben genoten, maar tijdens de training was er geen ruimte voor frivoliteiten. Er werd fanatiek getraind, want met een vrijwel fitte selectie is het de komende weken dringen geblazen bij Ajax 1. Welke 18 spelers maken komend weekeinde deel uit van de wedstrijdselectie? De concurrentie is groot, helemaal nu vaste krachten als Nicolai Boilesen en Siem de Jong weer inzetbaar zijn. Voor iedereen een reden om nog een stapje extra te doen iedere training: ook in de regen.

Ajax hervat zondag de competitie met de topper tegen PSV. Drie dagen later staat de bekerconfrontatie met Feyenoord op het programma. Een schitterend, maar ook loodzwaar tweeluik, waarin Ajax belangrijke stappen kan zetten. Frank de Boer kennende, zal hij niet te ver vooruit kijken en zich deze week puur concentreren op de eerstkomende wedstrijd: het duel met PSV. Bij een zege van Ajax zijn de Eindhovenaren zo goed als uitgeschakeld in de strijd om de landstitel.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst.


Joël Veltman vierde vandaag zijn 22ste verjaardag, Danny Hoesen werd precies een jaartje ouder. Joël Veltman vierde vandaag zijn 22ste verjaardag, Danny Hoesen werd precies een jaartje ouder.
Stafoverleg in de regen. Stafoverleg in de regen.

Siem de Jong luistert naar de aanwijzingen van Hennie Spijkerman. Siem de Jong luistert naar de aanwijzingen van Hennie Spijkerman.
Kolbeinn Sigtohórsson en Viktor Fischer kruisen elkaar. Kolbeinn Sigtohórsson en Viktor Fischer kruisen elkaar.
Dennis Bergkamp heeft een muts opgezet tegen de regen. Achter hem Lasse Schöne. Dennis Bergkamp heeft een muts opgezet tegen de regen. Achter hem Lasse Schöne.
Viktor Fischer op snelheid. Viktor Fischer op snelheid.
Ricardo Kishna was dinsdag ook weer van de partij. Ricardo Kishna was dinsdag ook weer van de partij.