Menu
'We gaan nu voor plek 2 en de beker'

'We gaan nu voor plek 2 en de beker'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column op Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Liza van der Most aan de beurt.

Onze droom om kampioen te worden gaan we dit seizoen helaas niet realiseren. Vorige week in de alles-of-niets-wedstrijd tegen Standard Luik gaven we niet thuis. Hoewel we nog nooit van ze hadden gewonnen, voelde het vooraf goed. We hadden lekker getraind en iedereen was gedreven en fel, maar eenmaal op het veld was het ineens weg. Het leek wel of we geïntimideerd waren door Standard.

Het frustrerende is dat we niet precies weten waar het aan lag. De trainer noemde het iets mentaals en ik kan me daar wel bij aansluiten. Het is gewoon ontzettend balen dat we niet hebben gevoetbald. We werden weggespeeld door Standard. Pas bij 0-2 gingen we strijd leveren en dat was natuurlijk te laat.

Voor het seizoen hadden we hoog ingezet door uit te spreken dat we kampioen wilden worden. Ik vind niet dat we onszelf overschat hebben. Het hangt van kleine dingen af en de vorm van de dag in topwedstrijden is cruciaal. Natuurlijk hebben we het tegen Standard niet goed gedaan, maar we hebben in de uitwedstrijd bij FC Twente wel bewezen een topper te kunnen winnen. Het is achteraf gewoon zonde dat we ook thuis van Anderlecht hebben verloren, wat gewoon niet had mogen gebeuren. Tel drie punten erbij op en de wereld had er alweer positiever uitgezien.

Natuurlijk waren we ontzettend ziek van de nederlaag tegen Standard. Hoewel de teleurstelling nog niet helemaal verwerkt is, moet de knop wel om. Vanavond spelen we weer een belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle, een ploeg die we niet mogen onderschatten. Mogelijk maken we - als we de resterende vijf wedstrijden winnen - nog kans op de tweede plek. Het verschil met FC Twente is vier punten en zij moeten nog tegen Standard. Zij zullen in totaal dus minimaal tweemaal punten moeten verspelen, en hoewel ik Twente dat eerlijk gezegd niet zo snel zie doen, kunnen wij niets anders doen dan de druk blijven opvoeren.

Voor ons is de beker nu nog belangrijker geworden. We willen heel graag afsluiten met een prijs en het zou fantastisch zijn om de beker te prolongeren. We zitten nu bij de laatste vier en treffen over twee weken Telstar. Door de beker te winnen zouden we het seizoen alsnog mooi kunnen afsluiten. En wellicht zit er in de competitie ook nog meer in het vat. Mogelijk gebeurt er een wondertje.

Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees