Menu
'We gaan spannende weken tegemoet'

'We gaan spannende weken tegemoet'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - PEC Zwolle is het de beurt aan Van der Sar.

Beste Ajacieden,

Van harte welkom in de Amsterdam ArenA bij Ajax - PEC Zwolle.

Vanavond hebben we de koploper op bezoek. Met dertien punten uit vijf wedstrijden is PEC Zwolle tot nu toe dé verrassing van het seizoen, dat natuurlijk nog maar kort bezig is. Wij doen het met acht punten uit evenveel wedstrijden een stuk minder, helaas. Iedereen weet wat ons vanavond te doen staat; het gat met de koploper verkleinen.

Voor het eerst sinds ik deze functie bij Ajax bekleed, was ik aanwezig bij de loting voor de poulefase van de UEFA Champions League. De UEFA had er in Monaco een hoop werk van gemaakt. Samen met enkele andere directieleden hebben we tussen de bedrijven door veel collega’s van andere clubs ontmoet, wat natuurlijk altijd goed is. Mijn kandidatuur voor de Executive Board van de ECA kwam af en toe ook ter sprake. Afgelopen dinsdag ben ik bij de bijeenkomst in Genève daadwerkelijk gekozen en daarmee toegetreden tot het bestuur van het verbond van Europese voetbalclubs. Bovendien zal ik als voorzitter van de werkgroep jeugdvoetbal zitting nemen in dit voor clubs belangrijke orgaan.

Met de loting zelf kunnen we niet ontevreden zijn. Natuurlijk wordt het loodzwaar, dat hoort erbij als je op dit niveau mee wilt doen. Maar we zien ook kansen. En voor de supporters is het geweldig, zowel de thuiswedstrijden die gaan komen als de uitwedstrijden die op het programma staan. De stadions van AC Milan en FC Barcelona zijn bij nagenoeg iedereen bekend, maar ik herinner me uit mijn eigen loopbaan dat een uitwedstrijd bij Celtic een ongekend gekkenhuis kan zijn. Voor de spelers en de supporters is dat echt iets om naar uit te kijken.

De transferwindow ligt inmiddels ook achter ons. Natuurlijk is het jammer dat we enkele belangrijke spelers kwijtraakten, maar voor ons was dit geen verrassing. Ons beleid is erop gericht dat talenten een kans krijgen bij Ajax in het eerste elftal. Zo zijn bijvoorbeeld Toby Alderweireld en Christian Eriksen hier ook doorgebroken. Het is nu aan de technische staf om andere spelers op te laten staan. Ook al wilden we graag nog een buitenspeler, het is het beleid van Ajax en tevens een compliment voor Marc Overmars en de anderen dat we niet op de laatste dag met een paniekaankoop zijn gekomen. De ervaring van de laatste decennia leert dat dit vaak dure aangelegenheden zijn geweest die het elftal niet beter hebben gemaakt.

Vanavond moeten we ervoor zorgen dat we niet nog meer averij oplopen. Zowel qua puntverlies als qua blessures. We gaan een paar spannende en volle weken tegemoet. Als voetballiefhebber heb ik daar enorm veel zin in.

Voor nu wens ik jullie heel veel plezier bij Ajax - PEC Zwolle.

Edwin van der Sar
Directeur Marketing