Menu
'We gaan voor de triple'

'We gaan voor de triple'

Het hoogtepunt van de Open Dag werd bewaard tot het einde van de middag. Want om 16:00 uur betraden Frank de Boer, zijn staf en zijn spelers het podium op P2. De Boer beloofde zijn fans vol strijd: 'We gaan voor de triple'. Toby Alderweireld gaat voor zes goals en met Kenneth Vermeer werd de afspraak gemaakt elkaar in mei weer op een podium te treffen.

Het was een mooie mix om 16:00 uur op P2: jonge spelers, Ajacieden die de hele jeugdopleiding doormaakten, de nieuwe aanwinst Lasse Schöne en Theo Janssen die zelf even de wenkbrauwen fronste toen hij zijn aankondiging hoorde: 'Hoe ouder, hoe beter!'.

De routinier in het jonge team vormde de achterhoede van de spelerspresentatie die was begonnen met doelman Mickey van der Hart. De jongeling, die in de voetsporen van zijn overleden opa Cor treedt, had 's morgens al op Twitter gemeld uit te kijken naar de Open Dag. En ook Mitchell Dijks vond het een feestje. Last van vermoeidheid na het trainingskamp had de linksback niet. ,,Nee hoor, ik ben uitgerust, we vlogen in een soort privéjet. En als ik wel moe was geweest, zorgen deze mensen er wel voor dat ik er niets van voel."

Onder begeleiding van het Ajax-clublied van Joop Leeuwendaal zwaait de selectie nog een keer naar het publiek. Foto's: PRO SHOTS/Jasper Ruhe. Onder begeleiding van het Ajax-clublied van Joop Leeuwendaal zwaait de selectie nog een keer naar het publiek. Foto's: PRO SHOTS/Jasper Ruhe.

De nieuwe aanwinst Lasse Schöne had een Deense les in petto en liet de fans allemaal weten dat 'We worden kampioen' in het Deens klinkt als 'Vi er mestre'. En natuurlijk wordt Ajax kampioen, schatte de middenvelder in. Er werden meer beloftes op het podium gedaan. ,,Ik denk dat ik zes doelpunten ga maken", verklapte Alderweireld zijn aanvallende aspiraties voor komend seizoen. En aanvoerder Siem de Jong, die de spelersrij sloot, wilde het aantal doelpunten in de competitie dit seizoen best opschroeven naar 100. ,,Als we dan maar wel kampioen worden!" Dat wilden de tienduizenden fans uiteraard ook wel. Want zij waren eerder al door trainer Frank de Boer warm gemaakt voor de sportieve ambities van de selectie. ,,Wij gaan voor de triple", kondigde hij ambitieus aan.

En nadat Joop Leeuwendaal het clublied had ingezet en de Ajacieden op het podium een polonaise liepen was het tijd voor de spelers om zich naar de handtekeningensessie te begeven. Daar zetten ze allemaal geduldig hun krabbel. Op een shirt, een petje, een arm of gewoon in het handtekeningenboekje van de Ajax Kids Club.

Tekst en foto's: Ajax.nl
Bovenste foto: PRO SHOTS/Jasper Ruhe

Gregory van der Wiel geniet met zijn fans. Foto: PRO SHOTS/Jasper Ruhe. Gregory van der Wiel geniet met zijn fans. Foto: PRO SHOTS/Jasper Ruhe.
Frank de Boer belooft zijn fans wederom de titel. Frank de Boer belooft zijn fans wederom de titel.
Stefano Denswil maakt ook op het podium een doelbewuste indruk. Stefano Denswil maakt ook op het podium een doelbewuste indruk.
De handen gingen op elkaar voor Viktor Fischer. De handen gingen op elkaar voor Viktor Fischer.
Nicolai Boilesen hoopt snel weer op de wedstrijdmat te staan. Nicolai Boilesen hoopt snel weer op de wedstrijdmat te staan.
Lasse Schöne gaf even Deense les op het podium. Hij vertaalde 'Wij worden kampioen' in zijn moedertaal. Lasse Schöne gaf even Deense les op het podium. Hij vertaalde 'Wij worden kampioen' in zijn moedertaal.
Linksback Mitchell Dijks zet zijn krabbel ook met links. Linksback Mitchell Dijks zet zijn krabbel ook met links.
Stefano Denswil zet rustig zijn handtekening op het shirtje van deze fan. Stefano Denswil zet rustig zijn handtekening op het shirtje van deze fan.

Niets willen missen; dat is een echte Ajax-fan. Niets willen missen; dat is een echte Ajax-fan.
Oplettende fans spotten Sana bij de ArenA. Oplettende fans spotten Sana bij de ArenA.