Menu
'We hebben er ontzettend zin in'

'We hebben er ontzettend zin in'

Als hoogtepunt van de Open Dag kwamen om kwart over één de spelers van Ajax op het podium. Voor een vol parkeer- en feestterrein P2 introduceerde presentator Daniël Dekker de ‘nieuwe kampioensselectie van Ajax’.

Voor het tweede jaar mocht de voorzitter van de Supporters Vereniging Ajax én radiopresentator Daniël Dekker de spelers aan het grote publiek (ruim zestigduizend man) voorstellen. ,,Dat is hartstikke leuk om te doen”, genoot de presentator na afloop nog even na. ,,Dit is toch ook een hoogtepunt van het seizoen.” Voor Dekker kan het seizoen niet snel genoeg beginnen. ,,Ik kijk er echt naar uit dat je straks in al die voetbalcommentaren hoort praten over ‘de regerend kampioen’. Daar kan ik me echt op verheugen. Hier waren we zo aan toe.”

Wat de doorgewinterde radioman ook opviel, was de ontvangst van Theo Janssen. ,,Hij kreeg een warm welkom. Theo is natuurlijk een aansprekende voetballer, een lef gozer die schijt aan alles lijkt te hebben. Dat past wel bij de Amsterdammers.” Maar ook Jan Vertonghen en Siem de Jong kregen de handen flink op elkaar.

Derk Boerrigter: 'Erg blij met tweede periode bij Ajax.' Derk Boerrigter: 'Erg blij met tweede periode bij Ajax.'

,,Dit voelt prima”, aldus de nuchtere Janssen op het podium. ,,Natuurlijk is het wel bijzonder de eerste keer dat ik op de Open Dag bij Ajax ben. En mijn verwachtingen voor dit jaar? Ik denk dat ik wel veel ga spelen.” Met dat antwoord kreeg hij de lachers op zijn hand, ook zijn collega's achter hem konden gegrinnik niet onderdrukken. Jan Vertonghen kwam als nieuwe aanvoerder van Ajax, na het vertrek van Stekelenburg, het podium op. ,,Hou die microfoon maar mij me weg,” adviseerde de Belg de presentator, die dat wijselijk deed. Met het instarten van het clublied kwam er een einde aan de spelerspresentatie. De fans konden zich toen melden in de boxen om nog die felbegeerde handtekeningen te scoren.

Thulani Serero, van Ajax Cape Town gekomen, keek tijdens de Open Dag zijn ogen uit. ,,Dit hebben we niet in Kaapstad”, stamelde hij tamelijk onder de indruk tijdens het handtekeningen uitdelen. ,,Ik vond het wel mooi op het podium.” Maar toen hij de lange rij wachtende voor zich zag, zakte de moed hem een beetje in de schoenen. Want zoveel handtekeningen heeft zijn hele leven nog niet gezet, laat staan op één dag én in een uurtje.

Tekst: Ajax.nl
Foto´s: Gerard van Hees/Ajax.nl

Theo Janssen kreeg een warm welkom. Theo Janssen kreeg een warm welkom.
Jan Vertonghen sloot de lange rij Ajacieden af. Jan Vertonghen sloot de lange rij Ajacieden af.
Massaal waren de fans op de spelerspresentatie afgekomen. Massaal waren de fans op de spelerspresentatie afgekomen.
Theo Janssen was het middelpunt in de polonaise. Theo Janssen was het middelpunt in de polonaise.
Voor Kolbeinn Sigthórsson was het zijn debuut op de Open Dag. Voor Kolbeinn Sigthórsson was het zijn debuut op de Open Dag.
Met het zingen van het clublied werd de spelerspresentatie afgesloten. Met het zingen van het clublied werd de spelerspresentatie afgesloten.
Assistent-trainer Dennis Bergkamp geniet zichtbaar tijdens de handtekeningensessie. Assistent-trainer Dennis Bergkamp geniet zichtbaar tijdens de handtekeningensessie.
Thulani Serero zet zijn zoveelste handtekening. Thulani Serero zet zijn zoveelste handtekening.