Menu
‘We hebben karakter getoond’

‘We hebben karakter getoond’

Frank de Boer keek met een blij gevoel terug op de gewonnen wedstrijd tegen Celtic. Hij zag zijn aanvallende wissel vlak voor tijd beloond met de winnende treffer van Vaclav Cerny. Daardoor heeft Ajax nog altijd uitzicht op de volgende ronde, al is het daarbij wel afhankelijk van Fenerbahçe.

Ajax moet op 10 december sowieso thuis van het al geplaatste Molde winnen. In dat geval kan de blik vervolgens naar Istanbul, waar het inmiddels uitgeschakelde Celtic op bezoek gaat bij Fenerbahçe. De Turken staan twee punten voor op Ajax, maar mochten ze die tegen Celtic verspelen dan kan Ajax alsnog door.

Controle
Frank de Boer erkende in gesprek met de Schotse journalisten dat Celtic meer kansen dan Ajax had gehad. ,,Maar wij controleerden de wedstrijden”, zei de trainer van Ajax. ,,Na de 1-1 hadden we voor rust al het verschil moeten maken. Omdat we dat verzuimden, bleef het daarna lang spannend.” Celtic streed voor de allerlaatste kans op een langer Europees verblijf, maar werd in de slotfase door de goal van Vaclav Cerny defintief uitgeschakeld.

De Boer: ,,We hadden het geluk vanavond wel een beetje aan onze kant. Ik ben in ieder geval blij dat we karakter hebben getoond. In de slotfase koos ik ervoor om een aanvaller (Sanogo, red.) voor een verdediger (Van der Hoorn, red.) te brengen. Daardoor speelden we met drie man achterin. Dat was even gevaariljk, maar uiteindelijk beslisten wij de wedstrijd. Het is zuur voor Celtic, want ze hadden misschien meer verdiend”, besloot hij.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto: Louis van de Vuurst