Menu
'We hebben niets te verliezen'

'We hebben niets te verliezen'

De spelers van Ajax bekeken de loting donderdagavond met interesse op televisie. Urby Emanuelson kijkt uit naar de grote wedstrijden en vele bekenden die hij zal treffen. Maarten Stekelenburg verwacht veel van Ajax’ thuisduels in de Champions League.

Aan Ajax’ aanstaande tegenstanders in poule G van de Champions League kleven talloze verhalen, dwarsverbanden en herinneringen. Zo maakte Urby Emanuelson in februari 2005 zijn debuut tijdens het UEFA Cup-duel Auxerre – Ajax. Maarten Stekelenburg speelde al meerdere keren tegen AC Milan. ,,Maar in Bernabéu ben ik nog nooit geweest”, verwees de doelman van Ajax en Oranje richting het openingsduel tegen Real Madrid op 15 september.

Emanuelson: ,,We zitten in een heel mooie poule. Dit is wat we wilden: Champions League spelen. En dan krijgen we met AC Milan en Real Madrid gelijk twee topploegen. Geweldig.”

Ajax’ nummer 11 bekeek de loting thuis met zijn gezin in alle rust. Zijn mening is helder: ,,Aan de ene kant is het mooi omdat je een paar schitterende wedstrijden krijgt, aan de andere kant was één topclub ook mooi geweest omdat je dan wellicht meer kansen zou hebben. Toch moeten we daar niet aan denken. We hebben niets te verliezen en zijn zeker niet kansloos. Bovendien mogen we trots zijn dat we dit met ons jonge team hebben gehaald. Dit wordt een schitterende ervaring voor ons.”

Stekelenburg: 'Sneijder zal wel gedacht hebben: ‘gelukkig ontlopen we Ajax’. Had ik in zijn geval ook gedaan.' Stekelenburg: 'Sneijder zal wel gedacht hebben: ‘gelukkig ontlopen we Ajax’. Had ik in zijn geval ook gedaan.'

Stekelenburg: ,,Auxerre staat bekend als een club met veel eigen jeugd, al valt dat de laatste jaren geloof ik wel mee. In 2005 heb ik met Ajax nog tegen ze gespeeld.” Over AC Milan zei de sluitpost: ,,Daar heb ik inmiddels een paar keer tegen gespeeld met Ajax. En zoals dat bij Italiaanse tegenstanders gebruikelijk is heb je vaak het idee dat je beter bent, maar uiteindelijk verlies je dan met 1-0. Maar we hebben gisteren tegen Kiev ervaren dat je niet altijd beter hoeft te zijn om te winnen. Resultaat gaat boven schoonheid. Dat telt Europees.”

Emanuelson hoopt op een weerzien met oude bekenden. ,,Als iedereen blijft waar hij nu zit komen we aardig wat bekenden tegen tijdens de poulefase. Klaas Jan Huntelaar en Clarence Seedorf bij AC Milan en Rafael van der Vaart bij Real Madrid. Ook Royston Drenthe ken ik goed van alle jeugdwedstrijden die we vroeger tegen elkaar hebben gespeeld.” Stekelenburg: ,,Ik zal vanavond eens even met Huntelaar gaan bellen of pingen.”

Beide Ajacieden vonden het mooi om te zien dat uitgerekend Wesley Sneijder (in Monaco uitgeroepen tot UEFA Club Midfielder 2010) Ajax uit de koker haalde. Emanuelson: ,,Je zag hem lachen toen hij Ajax en Real Madrid uit het balletje haalde. Daarnaast is het ook geweldig dat hij zo’n mooie individuele prijs heeft behaald.” Stekelenburg: ,,Sneijder zal wel gedacht hebben: ‘gelukkig ontlopen we Ajax’. Had ik in zijn geval ook gedaan. Haha.”

De keeper van Ajax kijkt uit naar de thuiswedstrijden. ,,We moeten thuis gewoon de meeste punten zien te halen. Met de steun van drie uitverkochte stadions moet dat zeker lukken. Je hebt gisteravond tegen Kiev kunnen zien wat voor een stimulans de volle ArenA ons gaf. Ook het feest na afloop me de supporters was schitterend. We hebben ook wel eens meegemaakt dat ze boos bij de slagboom stonden. Dan is het schitterend om nu dit met elkaar mee te maken.”

Ajax stelt alles in het werk om zaterdag met de kaartverkoop voor SCC-houders te beginnen. Houd Ajax.nl in de gaten voor meer informatie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Gerard van Hees

Stekelenburg en Emanuelson waren in februari 2006 tijdens het CL-duel met Inter ook van de partij. Stekelenburg en Emanuelson waren in februari 2006 tijdens het CL-duel met Inter ook van de partij.
Emanuelson: 'Dit is wat we wilden: Champions League spelen. En dan treffen we gelijk twee topploegen.' Emanuelson: 'Dit is wat we wilden: Champions League spelen. En dan treffen we gelijk twee topploegen.'