Menu
‘We hebben onszelf beloond’

‘We hebben onszelf beloond’

Het veroveren van de achttiende KNVB beker toverde donderdagavond vele lachende gezichten bij de Ajacieden tevoorschijn. Na afloop van de gewonnen return van de bekerfinale (1-4) deden de spelers enthousiast hun verhaal en toonden ze de beker vol trots.

Met een vrolijk gezicht zochten de Ajacieden na de huldiging en de vreugde in de kleedkamer de spelersbus op. Op hun weg naar de bus passeerden spelers door de mixed zone, waar journalisten de reacties van de bekerwinnaars optekenden. ,,Uiteindelijk voelt dit wel als een beloning voor ons goede seizoen”, sprak een blije Gregory van der Wiel. ,,Dat we het kampioenschap afgelopen zondag op een punt miste, was uiteraard zuur. Nu hebben we toch nog een prijs gepakt.”

Soortgelijke woorden sprak ook keeper Maarten Stekelenburg. Met de beker stevig in handen deed hij zijn verhaal. ,,Klemvast”, riep de sluitpost van Oranje met gevoel voor humor. Maar nog voor hij aan zijn analyse kon beginnen, moest hij de cup alweer aan teamgenoot Siem de Jong afstaan. Trots toonde de maker van twee van de vier treffers de beker aan de camera.

Stekelenburg: ‘Vooraf heb ik tegen de jongens gezegd dat we onszelf moesten belonen’ Stekelenburg: ‘Vooraf heb ik tegen de jongens gezegd dat we onszelf moesten belonen’

Stekelenburg: ,,We hadden onszelf in de ArenA natuurlijk al van een goede uitgangspositie verzekerd (2-0, red.). En nadat hij er vanavond na vier minuten al in ging, was het eigenlijk wel gespeeld. Een 1-4 overwinning in De Kuip is mooi, al blijft het jammer van die ene tegengoal”, bleef de keeper kritisch. ,,Maar verder ben ik tevreden hoor. Vooraf heb ik tegen de jongens gezegd dat we onszelf moesten belonen voor dit goede seizoen wat we achter de rug hebben. Gelukkig is dat vanavond met de bekerwinst goed gelukt. We hebben onszelf beloond.”

Uiteraard stond ook Siem de Jong in het middelpunt van de belangstelling. De Jong, de tweede seizoenshelft uitstekend op dreef én trefzeker, scoorde donderdag net als in de heenwedstrijd twee keer tegen Feyenoord. Het bracht zijn totaal op vier doelpunten in de bekerfinale. ,,Het is altijd lekker als je veel scoort. Zeker in de bekerfinale”, was het bescheiden commentaar van De Jong, die met een brede glimlach toch zijn blijdschap toonde. Over de vroege goal van Suarez, die Ajax letterlijk in de voeten geschoven kreeg, zei De Jong: ,,Je zou toch denken dat ze sinds de heenwedstrijd wel weten dat we snel kunnen scoren”, sprak hij met een kwinkslag naar de eerste wedstrijd in de ArenA, toen hij anderhalve week geleden via twee treffers de eindstand binnen zeven minuten op 2-0 bepaalde.

Dat de huldiging voor goeddeels lege tribunes en zonder Ajax-supporters plaatsvond, maakte de feestvreugde er bij Van der Wiel niet minder om. ,,We hadden ons eigen feestje op het veld”, sprak de vleugelverdediger. ,,Bovendien: in de ArenA hebben vanavond 10.000 Ajax-supporters de finale bekeken. Hopelijk zijn het er straks 20.000 als we terugkeren voor de huldiging met onze eigen fans in de ArenA. Dat zou mooi zijn!”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Eyong Enoh, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita met de nieuwste aanwinst voor de prijzenkast. Eyong Enoh, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita met de nieuwste aanwinst voor de prijzenkast.
Cock en Martin Jol en Michele Santoni met de Cup. Cock en Martin Jol en Michele Santoni met de Cup.