Menu
'We kunnen een harde tik uitdelen'

'We kunnen een harde tik uitdelen'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column op Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Ricardo van Rhijn aan de beurt.

Inmiddels is de tweede seizoenshelft weer in volle gang. We hebben de winterstop in Qatar doorgebracht en ik moet zeggen dat het daar hartstikke lekker was om weer op te starten. De faciliteiten, de velden en het hotel waren allemaal in perfecte staat. Het is ook goed om elkaar het een en ander duidelijk te maken, vooral wat betreft ons spel in de laatste wedstrijden voor de winterstop. Daar hebben we in het trainingskamp aan gewerkt.

Zondag spelen we in eigen huis de Klassieker tegen Feyenoord. Eerder dit seizoen boekten we een gestolen overwinning in De Kuip. Het was een wedstrijd die Feyenoord volledig domineerde, de gehele wedstrijd lang. We kwamen niet in ons spel. Dat deden zij toen heel goed. Aan de andere kant haalden ook teveel jongens aan onze kant hun niveau niet. Als het één of twee jongens zijn, kun je dat nog wel opvangen in een team. Als die aantallen te groot zijn, dan is het lastig om daar onderuit te komen. Het is zaak dat niet meer te laten gebeuren.

Mede door de wedstrijd eerder dit seizoen, verwacht ik dat het zondag ook lastig wordt. Elke Klassieker is een wedstrijd op zich. Deze spelen we gelukkig met 53.000 man voor ons, in plaats van tegen. Ze kunnen mij en het team een extra boost geven in een wedstrijd die er altijd om spant. Natuurlijk zal Feyenoord met hetzelfde idee naar Amsterdam komen als hoe ze ons in september bespeeld hebben, maar ik ga er niet vanuit dat het geheel identiek zal zijn. Mede omdat we, vind ik, een hoger niveau halen dan eerder in het seizoen.

De Klassieker blijft natuurlijk een speciale wedstrijd. Dat merk je vooral door alle aandacht eromheen. Iedereen vraagt ernaar. Je omgeving kijkt heel erg uit naar dit duel, maar wij als speler natuurlijk ook. Dit is een wedstrijd die je dolgraag wilt spelen en dat brengt net een wat andere spanning met zich mee dan een andere wedstrijd in de competitie.

Mochten we zondag winnen, dan kunnen we Feyenoord een harde tik uitdelen in de strijd om de landstitel. Toch denk ik dan niet dat we ze definitief uitschakelen. Dat je van een dergelijke achterstand nog terug kunt komen, hebben we in het verleden zelf ook laten zien. Het blijft sowieso mooi om een Klassieker te winnen. Gelukkig weet ik hoe dat voelt en dat hoop ik nog veel vaker mee te maken. Beginnend met deze maand.