Menu
'We kunnen tevreden zijn'

'We kunnen tevreden zijn'

Dik een uur konden de Ajacieden zich meten met Arsenal, tijdens de eerste krachtmeting op het LG Amsterdam Tournament. Uiteindelijk knokten de Gunners zich alsnog langszij: 3-2.

Het eerste optreden voor eigen publiek ging na de droomstart uiteindelijk toch nipt verloren. En dat terwijl Ajax bij rust nog een 2-0 voorsprong koesterde tegen de voetbalgrootmacht uit Londen. Luis Suarez en Klaas Jan Huntelaar sloegen kort achter elkaar op fraaie wijze toe. De Uruguayaan knalde de bal via de lat onhoudbaar voorbij Manuel Almunia. Twee minuten na de openingstreffer liet Huntelaar de ArenA juichen met een goed gemikt afstandschot.

,,Ik denk dat we tevreden kunnen zijn. We hebben goede en mooie dingen laten zien’’, riep trainer Marco van Basten vooral de verrichtingen uit het eerste uur nog eens in herinnering. De coach en zijn spelers zijn ook na dit – prestigieuze – oefenduel weer iets wijzer. Tegen een absolute topclub uit de Premier League kunnen de rollen plotsklaps zó weer omgedraaid zijn.

De Gunners hadden uiteindelijk minder dan een halfuur nodig om zich alsnog langs de thuisploeg te spelen. Uitblinker Emmanuel Adebayor rondde het voorbereidende werk van Emmanuel Eboué snoeihard koppend af. 1-2. De aansluitingstreffer bleek helaas het begin van het einde voor de Amsterdammers. Invaller Nicklas Bendtner strafte het matige verdedigen aan Ajax-kant moeiteloos af. Adebayor velde hoogstpersoonlijk het vonnis door van dichtbij toe te slaan: 2-3. De formatie van Arséne Wenger gaven de Ajacieden alsnog een lesje in efficiënt spel. Zelfs de sterk keepende Maarten Stekelenburg kon daar weinig aan veranderen.

,,Arsenal is ook verder in de voorbereiding dan wij zijn’’, schetste Van Basten een verschil tussen Ajax en Arsenal. Voor de Londenaren begint het seizoen komende week al met de eerste échte krachtmeting tegen FC Twente. Arsenal en de Tukkers strijden om een plekje in de lucratieve Champions League. Ajax heeft nog drie weken om zich in vorm te voetballen.

Van Basten: ,,Toen wij er doorheen zaten, schakelde Arsenal een tandje hoger. Als je dan zelf ook wat slordig bent, dan gaat het snel. Arsenal heeft ook goede spelers. Het is een absolute topploeg. Wat dat betreft hebben we vandaag goed tegenpartij geboden. We hebben een goede prestatie geleverd. Vooral in het begin liep het redelijk en we scoorden twee goede goals. Dat geeft vertrouwen.’’

Na de eerste speeldag van het LG Amsterdam Tournament is Arsenal koploper. De Londenaren kregen drie punten voor hun overwinning plus een punt voor elk doelpunt, wat het totaal op zes bracht. Omdat Ajax tweemaal scoorde in zijn eerste toernooiwedstrijd kunnen de Amsterdammers twee punten bijschrijven. FC Internazionale en Sevilla FC kwamen niet verder dan 0-0. De Italianen en Spanjaarden verdienden allebei daarmee slechts een punt. Zaterdag (vanaf 21.15 uur) staan de Ajacieden tegenover Internazionale. De eindzege van het tiende LG Amsterdam Tournament is nog altijd haalbaar.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop voor de tweede dag van het LG Amsterdam Tournament >>