Menu
'We moeten alleen naar onszelf kijken'

'We moeten alleen naar onszelf kijken'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column op Ajax.nl. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Liza van der Most aan de beurt.

Met een goed gevoel hopen we zaterdagavond de interlandbreak in te gaan. Dinsdag hebben we in elk geval met 6-1 gewonnen bij ADO Den Haag. Het was een redelijke wedstrijd van onze kant. We hadden geluk dat zij al snel een rode kaart kregen, na hands van hun keeper. In het begin hadden we het nog lastig, maar in de tweede helft na een aantal omzettingen pakten we het goed op.

De tweede helft heb ik eigenlijk continu op het middenveld gespeeld. We hadden afgesproken om bij balbezit één van de twee backs mee naar voren te sturen. Het was de bedoeling af te wisselen met linksback Petra Hogewoning, maar omdat de bal eigenlijk steeds aan mijn kant was, was ik eigenlijk de vooruitgeschoven pion. Het was even wennen op het middenveld, maar ik heb er een goed gevoel aan overgehouden.

De wijzigingen hebben we in de rust op advies van de trainer doorgevoerd. Helaas slaagden we er deze wedstrijd niet in om het op eigen initiatief in het veld door te voeren. De ene keer gaat dat beter dan de andere keer. We werken er hard aan om dingen in het veld te herkennen. Maar in principe is een trainer er ook voor om dingen te veranderen als het niet loopt. Barcelona heeft ook
gewoon een trainer, toch?

De laatste weken zijn we goed doorgekomen. Na het gelijkspel tegen Anderlecht hebben we drie zeges op rij geboekt, waaronder in beker tegen DTS Ede. De beker hebben we hoog op ons lijstje staan, net als de competitie natuurlijk. Dat FC Twente in verliespunten boven ons staat, is nog wel een dingetje. Maar voor hetzelfde geld lijden ze puntenverlies in één van die twee inhaalwedstrijden. Voor ons komt de belangrijkste wedstrijd nog, die tegen Standard Luik. Vooralsnog kijken we alleen naar onszelf en moeten we gewoon zorgen dat we de resterende wedstrijden allemaal winnen.

De komende tijd is het iets rustiger. Het Nederlands elftal is in Cyprus voor een toernooi en na de wedstrijd van zaterdag spelen we pas op 14 maart onze volgende wedstrijd. Met de niet-internationals zullen we gewoon blijven trainen, maar omdat we niet naar een wedstrijd toe hoeven te werken, is het allemaal wat relaxter.
Er komt nu even iets meer tijd vrij en dat is wel lekker, want ik zit de laatste tijd in een behoorlijk vast ritme. Ik draai mijn stage-uren en ben veel bij Ajax. Omdat ik daardoor nauwelijks schooluren kan bezoeken, is het een veredelde thuisstudie geworden. Dat is wel veel geregel, maar het gaat allemaal goed. De planning is nog steeds dat ik in januari klaar ben.


Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees