Menu
'We moeten de kansen afmaken'

'We moeten de kansen afmaken'

Daags voor de kraker tegen FC Twente blikte Frank de Boer in Amsterdam vooruit op de wedstrijd in Enschede. Na de uitschakeling in de Europa League en het bekertoernooi kan Ajax een goed resultaat in de competitie goed gebruiken. Met het creëren van kansen zit het volgens de coach van Ajax wel goed. Alleen het afmaken nog. ,,We moeten onszelf belonen.”

De wedstrijd tegen FC Twente is de eerste in een reeks van tien finales. Zo omschreef Frank de Boer vrijdagmiddag het belang van de wedstrijd in Enschede. Tien finales, waarin nog dertig punten - en uiteindelijk het kampioenschap - te verdienen zijn.

Na het mislopen van de bekerfinale is Ajax er alles aan gelegen om kanshebber in de titelrace te blijven. De Boer: ,,We zijn afgelopen week twee keer onnodig uit een toernooi geknikkerd. Dat doet je als trainer wel even wat. In de beker tegen AZ hebben we weliswaar niet met ons sterkste team gespeeld, maar alsnog hebben we 75 minuten lang gedomineerd en kansen gecreëerd. We hadden alleen weer last van het euvel van de laatste weken dat we de kansen niet benutten. Om met Johan Cruijff te spreken: als je wil scoren, moet je wel tussen de palen schieten. Kortom; we moeten onszelf belonen. Het veldspel is echter wel goed, dus dat geeft ons vertrouwen dat het snel weer goed komt.”

Frank de Boer deed vrijdag tijdens de training met het partijspel mee. Frank de Boer deed vrijdag tijdens de training met het partijspel mee.

De Boer heeft dan ook het volste vertrouwen in een goed resultaat in Enschede. Al beseft hij ook dat Twente iets wil laten zien voor eigen publiek. Zeker na het vertrek van coach Steve McClaren. ,,Twente zit eigenlijk een beetje in hetzelfde vaarwater als ons. De resultaten zijn minder en daarnaast is de trainer ook nog eens weg. Ook zij kunnen een overwinning heel goed gebruiken. Ze zullen - net als wij - wat moeten laten zien.”

Net als tegen AZ zit Isaac Cuenca opnieuw niet bij de wedstrijdselectie. De Spanjaard heeft nog wat lichte knieklachten. Om die reden zit Danny Hoesen bij de selectie. Op termijn zou aanvaller Dejan Meleg (18) ook een optie kunnen zijn, zo zei De Boer desgevraagd. De Servische aanvaller kwam afgelopen winter over van Vojvodina Novi Sad en geldt als een groot talent. De Boer: ,,Dejan heeft de afgelopen weken een sterke indruk op me gemaakt. Hij heeft een geweldig linkerbeen en is bovendien nog aardig snel ook. We zijn hem nu rustig aan het ‘optrainen’. Op termijn is hij een optie voor de rechtervleugel.”

De persconferentie ging niet alleen maar over Ajax. Ook het overlijden van Vitesse-icoon Theo Bos (47) werd besproken. De Boer: ,,Het is verschrikkelijk dat Theo zo jong is overleden. Ik heb vroeger heel vaak tegen hem gespeeld. Daarnaast is hij als voormalig trainer ook een ex-collega. Ik heb altijd veel respect voor hem gehad. Vanuit Ajax zullen we als club zeker iets voor Theo doen. Daarnaast wens ik de nabestaanden veel sterkte toe."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst