Menu
'We moeten eigen tempo bepalen'

'We moeten eigen tempo bepalen'

Ajax staat woensdagavond (18:45 uur) in Waalwijk tegenover RKC. In de Amsterdam ArenA lukte het Ajax eerder dit seizoen niet om tot scoren te komen en was de 0-0-uitslag een even teleurstellende als verrassende. ,,Wij moeten agressief spelen en ons eigen tempo bepalen”, blikte trainer Frank de Boer dinsdagmiddag vooruit naar de wedstrijd.

De Boer moet net als zondag Niklas Moisander nog missen. ,,RKC komt te vroeg voor hem", vertelde de trainer, die ook Siem de Jong en Viktor Fischer niet tot zijn beschikking heeft. ,,Ook met Siem gaat het de goede kant, al is Niklas iets verder in het herstel dan hij. Viktor gaat het dit seizoen niet meer redden.”

Maar de achttienkoppige selectie voor RKC is topfit. Dat is net na het duel met Twente van afgelopen weekend prettig nieuws. Zelfs was de Ajax-trainer direct na de gewonnen wedstrijd tegen concurrent FC Twente al met zijn gedachten bij het duel met RKC Waalwijk. ,,De knop moest snel om en de wedstrijden zijn zo kort op elkaar. Degene die het snelste moet reageren van iedereen, ben ik. Dus ik was gelijk na Twente al met de volgende wedstrijd bezig. En ik was er snel uit hoe ik het tegen RKC wil gaan doen. RKC heeft het ons in eigen huis al lastig gemaakt en tegen grote teams hebben ze goede resultaten geboekt. Zij houden tien spelers achter de bal en hopen op die ene uitval. Zo hebben ze zondag ook bij Roda een stiekeme 1-0-overwinning behaald. Ik denk dat RKC woensdag ook tevreden zal zijn met een punt.”

Het publiek was uitzinnig na de zege, maar De Boer en de spelers lieten zich niet volledig gaan. ,,Met gepaste vreugde hebben we die overwinning gevierd. We hebben een belangrijke stap gezet, maar we hebben nog niets. Er zijn nog vijf duels te spelen en daar moeten we nog wel punten halen. Ik blijf continu benadrukken dat als we met dezelfde inzet spelen als tegen AZ en Twente we als winnaar uit de strijd komen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst