Menu
‘We moeten nu oogsten’

‘We moeten nu oogsten’

Traditiegetrouw beschouwde Frank de Boer vrijdagmiddag de komende wedstrijd van Ajax, thuis tegen Willem II, voor. De trainer zag de promovendus buitenshuis goede duels spelen en heeft zijn ploeg gewaarschuwd.

Ajax staat voor een belangrijke periode. ,,We hebben behalve de competitie ook plaatsing voor de UEFA Europa League en de wedstrijd in de KNVB Beker op het programma staan. Nu moeten we oogsten. Ik hoop ook dat dat gaat gebeuren, anders is het heel teleurstellend. We spelen drie thuiswedstrijden en daarin moeten we elke keer het maximale aantal punten halen.”

De trainer mist zaterdagavond behalve Anwar El Ghazi ook Niki Zimling. Queensy Menig zit daardoor weer bij de selectie en Riechedly Bazoer is de vervanger van de Deen. ,,Bazoer maakt de laatste weken een goede indruk”, legt De Boer zijn keuze voor de speler van Jong Ajax uit. ,,Zimling is bij de laatste wedstrijd van Jong Ajax geblesseerd geraakt met een lichte verrekking van het bovenbeen. Niet ernstig maar hij is niet fit. El Ghazi is zo goed als fit, maar we willen geen risico met hem nemen. Hij heeft last van een spier tussen zijn heup en lies. Het is een beetje een lastige plek. Hij kan bijna alles doen, maar niet te veel schieten. Hij zou het zaterdag kunnen forceren. Hij moet nog langer mee en is nog jong. Ik verwacht dat hij zondag voluit zal trainen en dat hij dan woensdag eventueel beschikbaar zou kunnen zijn voor de wedstrijd tegen APOEL.”

Voor de spitspositie heeft De Boer zaterdag tegen Willem II meerdere spelers beschikbaar. Wie hij zaterdag in de spits gaat opstellen, wilde hij ook dit keer niet vooraf bekendmaken: ,,Ik kijk wat ik zie op de trainingen en wat mijn gevoel zegt. Nee, dat ga ik hier niet vertellen. Dat zien jullie morgen wel."

De trainer verwacht zaterdagavond een gedreven Willem II, dat met een achtste plaats op de ranglijst prima voor de dag komt: ,,Wij moeten niet de fout maken dat we denken dat het vanzelf goed komt. We moeten in een hoger tempo spelen dan zij. Willem II heeft een goed voetballend team. De Tilburgers hebben bewezen dat zij ook in uitwedstrijden kunnen winnen. Zij hebben bijvoorbeeld ook bij Feyenoord gewonnen. Bovendien doet spits Armenteros het heel goed."

Bij Willem II maakt ook de Ajax-huurling Fabian Sporkslede deel uit van de spelersselectie: ,,Maar hij zat de vorige keer op de tribune. Het zegt wel wat over de selectie van Willem II als je niet eens op de bank zit, maar zijn ontwikkeling stagneert en dat is natuurlijk niet wat we willen", gaf De Boer aan.

Voor Ajax - Willem is nog een beperkt aantal kaarten te koop. Ga naar onderstaande link om je kaarten te bestellen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar kaartverkoop Ajax - Willem II