Menu
‘We moeten uitgaan van eigen kracht’

‘We moeten uitgaan van eigen kracht’

Ajax sluit zondag het jaar af met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Trainer Adrie Koster weet dat de Limburgers de punten niet cadeau gaan geven, maar ziet het duel wel met vertrouwen tegemoet.

,,VVV heeft niets te verliezen tegen Ajax”, zei Koster vrijdag tijdens de persconferentie over de ontmoeting van zondag. ,,En het is een team dat het goed doet tegen de grote ploegen. Maar we moeten uitgaan van onze eigen kracht, onze eigen kwaliteit."

Natuurlijk werd er vrijdag ook nog teruggeblikt op de wedstrijd tegen Twente. Ajax speelde een sterke wedstrijd, maar zag dat Twente in blessuretijd langszij kwam: 2-2. ,,Daar wordt je niet vrolijk van natuurlijk”, gaf Koster toe. ,,In verdedigend opzicht lieten we het op cruciale momenten toch weer liggen. We moeten nog iets slimmer worden. Als je 2-1 voorstaat en het is blessuretijd, moet die drie punten pakken. Maar dat gebeurde niet.”

Toch zag de hoofdtrainer ook genoeg positieve punten tegen Twente. ,,We hebben er alles aan gedaan om te winnen, we hadden vaak het initiatief en waren in sommige fases van de wedstrijd dominant. Zo moeten we zondag ook spelen tegen VVV. En dan moeten we wel die drie punten pakken, want daar snakken we momenteel toch wel naar.”

Of Ajax tegen VVV-Venlo in dezelfde opstelling gaat spelen als tegen Twente wilde Koster nog niet zeggen. ,,Dat hangt ook af van hoe sommige jongens donderdag uit de strijd zijn gekomen. Gabri had bijvoorbeeld wat last van zijn enkel, hij trainde vandaag binnen. Ik denk dat zaterdag wel duidelijk is of hij kan spelen. En Hedwiges Maduro komt terug van een schorsing. Dus we gaan er nog eens goed over nadenken hoe we tegen VVV gaan spelen."

VVV-Venlo - Ajax live op je pc zien?
Ga dan naar de website van Planet Voetbal.>>