Menu
‘We moeten verder’

‘We moeten verder’

De verslagenheid in het Ajax-kamp is groot na de tweede nederlaag tegen Slavia Praag. ,,Dit komt aan als een mokerslag", luidde het commentaar van keeper Maarten Stekelenburg na afloop van de wedstrijd.

ajax logo carrousel

Terwijl de Tsjechen feest vierden als bezetenen, droop bij de Ajacieden de teleurstelling af van de gezichten. Ook bij trainer Henk ten Cate, die vond dat zijn ploeg genoeg kansen had gekregen om wel de stap te maken naar de Champions League. ,,Het wordt een repeterend verhaal”, zei hij na afloop in het perszaaltje van het stadion van Slavia Praag. ,,We hebben opnieuw kansen genoeg gekregen. Maar die moet je wel benutten, anders red je het niet op dit niveau.” Ook de keeper van Slavia, Martin Vaniak, speelde mee in het verlies van Ajax. ,,Hij speelde voor de tweede keer een heldenrol”, zei de trainer over de uitblinkende doelman.

,,Dit komt aan als een mokerslag”, verwoordde keeper Maarten Stekelenburg het gevoel van de selectie. ,,De kansen waren er, we hebben het alleen niet af gemaakt.” Toch kreeg Slavia woensdag ook behoorlijk wat kansen. Stekelenburg kreeg meer te doen dan in Amsterdam. ,,Dat is logisch. Wij zoeken de aanval, dan geef je achterin ruimte weg en krijgen zij ook kansen.” De Ajax-doelman baalt van de nederlaag, maar weigert bij de pakken neer te gaan zitten. ,,We moeten verder. Het moet wel. Zondag spelen we tegen Groningen. Dan moeten we er weer staan.”