Menu
'We onderschatten Willem II niet'

'We onderschatten Willem II niet'

Ajax kan in Tilburg tegen Willem II buigen op uitstekende statistieken, maar trainer Frank de Boer weigert zich voor de confrontatie van zondag rijk te rekenen. ,,Aan die feiten hebben we helemaal niets”, vertelde de Ajax-coach vrijdag op een persconferentie. ,,Willem II speelt leuk voetbal en er is doorgaans een goede sfeer in het stadion. We onderschatten ze zeker niet.”

Ajax kan in Brabant de vierde zege op rij boeken. Eerder werden Go Ahead (1-2), FC Twente (4-2) en Legia Warschau (1-0) verslagen. Volgens De Boer is een Amsterdamse zege echter geen vanzelfsprekendheid. ,,Willem II heeft bewezen een goed voetballend team te zijn. Ze staan waar ze horen te staan. We moeten zorgen dat we geconcentreerd zijn en met een goed resultaat uit Tilburg vertrekken.” De Tilburgse promovendus staat keurig tiende in de Eredivisie.

De Boer kwam ook terug op de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau. Ajax ontsnapte in de tweede helft door uitstekend keeperswerk van Jasper Cillessen aan een tegentreffer. ,,We moeten zulke kansen niet blijven weggeven, dan krijgen we het deksel een keer op de neus. Ik denk dat Armenteros er graag gebruik van maakt”, zei De Boer over de aanvaller van Willem II, die dit seizoen al negen keer doel trof.

De coach van Ajax besprak vrijdagochtend de wedstrijd tegen Legia en confronteerde zijn selectie met spelsituaties uit de mindere tweede helft. ,,Legia ging pas in de tweede helft spelen zoals we vooraf hadden verwacht. Jammer genoeg zag ik niets terug van hoe we vooraf hadden getraind. Dat snap ik niet en daar hebben we over gesproken. Ik hoop dat ze voor de volgende keer hun lesje hebben geleerd. De spelers zien achteraf ook wel in dat we onnodig balverlies leden en het spel in de tweede helft te statisch was.”

Naast Cillessen was er aan Amsterdamse zijde nog een uitblinker: Riechedly Bazoer. De Boer stak de loftrompet over de middenvelder. ,,Zijn sterke spel verbaast me niet, omdat ik zijn kwaliteiten ken. Het verrast me wel dat hij het nu al een paar keer achter elkaar heeft laten zien. Het blijft toch een jonge jongen en het was zijn eerste Europese wedstrijd in de Arena. Maar hij is met vlag en wimpel geslaagd.”

Volgens De Boer beginnen de vele inspanningen in Bazoer zich nu uit te betalen. ,,We hebben veel energie in hem gestoken. Langzamerhand begint hij te beseffen waar het om draait. Ik heb tegen hem gezegd dat hij betrouwbaar voor een elftal moet zijn. In het begin was hij veel te onstuimig en snel geprikkeld als het niet liep, ook bij het tweede. Hij heeft grote stappen gezet in het betrouwbaar zijn. Bij PSV was hij centrale verdediger, maar wij vinden hem meer een middenvelder. Hij heeft power en scorend vermogen en is technisch.”

Iemand anders die zich volgens De Boer de laatste tijd uitstekend manifesteert is Nick Viergever. ,,Zeer positief”, vindt de Ajax-coach de prestaties en houding van de linkspoot. ,,Hij maakt een goede indruk en straalt ook energie uit. Ik vond dat we dat in onze achterhoede een beetje misten. Davy Klaassen heeft dat energieke ook en daar wil je meer spelers van in je team hebben. Nick laat het nu zien, vandaar dat ik hem in de basisopstelling heb gezet. Op dit moment vind ik dat Nick hoort te spelen en ik ben zeker van plan hem te laten staan als hij zo blijft presteren.”

Willem II - Ajax begint zondag om 14:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst