Menu

'We spelen om te winnen'

De avond voor het cruciale treffen tegen Roma werkte Ajax een training af in de Romeinse arena langs de Tiber. Zlatan Ibrahimovic en Hatem Trabelsi trainden apart van de groep, maar Ronald Koeman gaat er vooralsnog vanuit dat de twee morgenavond fit genoeg zullen zijn om te spelen.

Ajax heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van het prestigieuze Champions-Leaguetoernooi. Maar van gokken op een remise zal volgens Koeman woensdagavond geen sprake zijn. ,,We spelen om te winnen. We zullen van de goal af spelen en proberen zoveel mogelijk in balbezit te blijven. Ons enige voordeel is dat we geen risico´s hoeven te nemen om de wedstrijd te beslissen.”

Roma daarentegen moét winnen om nog kans te maken zich te kwalificeren voor de laatste acht. ,,En dat zal morgen nu juist de extra kracht van de Romeinen zijn,” waarschuwde Koeman. AS Roma wordt gezien als de zwakste broeder in poule B en het team draait slecht in de Italiaanse competitie. ,,Maar we moeten ze niet onderschatten. Door het winnen van deze wedstrijd kan Roma het seizoen nog enigszins goed maken. Mentaal gezien zijn ze geheel gebrand op morgenavond.”

De tribunes van het indrukwekkende Stadio Olimpico waren dinsdagavond tijdens de training op een handjevol toeschouwers en pers na leeg. Morgenavond zal het met 70.000 tifosi een heksenketel zijn. De spelers moeten daarvan genieten, vindt Koeman. ,,Maar zonder de jongens nerveus te maken, ze zullen ook moeten beseffen dat ze met één punt verder gaan.”

In welke opstelling dat zal moeten gebeuren, hangt natuurlijk af van het meespelen van Zlatan Ibrahimovic en Hatem Trabelsi. De licht geblesseerde spits en verdediger trainden apart van de groep, maar net als de spelers zelf is Ronald Koeman optimistisch en gaat hij ervan uit dat ze fit genoeg zijn om te starten. Gezien het verdelen van de hesjes aan de overige Ajacieden lijkt trainer dan te kiezen voor hetzelfde team als in de eerste helft tegen Valencia. Dus met Lobont op doel, Pasanen en Chivu in het centrum van de verdediging en O´Brien als linksback. Het middenveld achter de diepste spits zal dan bestaan uit De Jong, Pienaar, Galásek, Van der Vaart en Maxwell.