Menu
‘We staan tegen PEC weer ons mannetje’

‘We staan tegen PEC weer ons mannetje’

Het was vrijdag een dag van terug- en vooruitblikken in Glasgow. Uiteraard werd er nog nagenoten van de zege op Celtic, maar op het trainingscomplex van aartsrivaal Glasgow Rangers werd er ook al over de komende wedstrijd tegen PEC Zwolle gesproken. Frank de Boer zag dat Ajax fit uit de strijd met Celtic is gekomen. Bovendien bestaat de kans dat er één of meerdere herstelde spelers in de wedstrijdselectie terugkeren.

Ook daags na de belangrijke Europese uitzege was Frank de Boer nog strijdbaar om te overwinteren. Al beseft hij uiteraard dat het heel moeilijk zal worden. ,,Zolang er nog een kans is, moet je hoop blijven houden. We moeten er 10 december thuis tegen Molde gewoon voor zorgen dat we aan onze plicht voldoen door te winnen. Vervolgens moeten we op een stunt van Celtic in Istanbul hopen. Maar het zal heel lastig worden.”

Wedstrijdselectie
Het is nog de vraag of matchwinnaar Vaclav Cerny en debutant Donny van de Beek dit weekend opnieuw bij de selectie zullen zitten. De Boer: ,,Dat hangt ervan af. We kijken zaterdag of Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Thulani Serero weer helemaal fit zijn om mee naar Zwolle te gaan. Ik verwacht dat er misschien één of twee van deze spelers bij de groep zullen zitten. Het kan dus zijn dan Vaclav of Donny aansluit, of misschien wel allebei.” Joël Veltman, donderdag nog afwezig wegens ziekte, is zondag waarschijnlijk gewoon weer inzetbaar. De verdediger verscheen vrijdagochtend gewoon op het trainingsveld bij de Rangers.

Over het duel met PEC zei De Boer verder: ,,We zijn gewend om midweekse wedstrijden te spelen. We staan er nu daags na Celtic-uit fysiek goed voor. We kunnen zondag tegen PEC weer ons mannetje staan.”

Ajax-huurlingen
Op het kunstgras in Zwolle wil Ajax de koppositie verder verstevigen. Al zal Ajax in het IJsseldeltastadion aan de bak moeten. ,,PEC heeft natuurlijk voordeel van het kunstgras. Ze hebben een goed team, al zie je dat de laatste tijd niet terug in de resultaten. Met Lars Veldwijk, Ryan Thomas en Bram van Polen hebben ze goede spelers in de gelederen. En ook de Ajax-huurlingen Sheraldo Becker en Queensy Menig hebben dit seizoen al wat laten zien.” Let hij zondag extra op Becker en Menig? ,,Natuurlijk kijk je ernaar. Misschien kunnen ze voor ons in de toekomst van waarde zijn. Sheraldo is goed begonnen, daarna ging het wat minder. Queensy heeft inmiddels ook veel minuten gemaakt. Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar bij PEC krijgen ze nu wel de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen op het niveau van de Eredvisie.”

PEC Zwolle - Ajax begint zondag om 14:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst